Έντονη η παρουσία πιστών στον Άγιο Σπυρίδωνα του Χελουάν
05/03/2018
Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Σ.Α.Ε
06/03/2018
Show all

Στο Χαρτούμ, πρωτεύουσα του Σουδάν οι Πρέσβεις Ελλάδας και Κύπρου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση των Πρέσβεων Ελλάδας και Κύπρου κ. κ. Μιχάλη Διάμεση και  Χάρη Μορίτση, με τον Υπουργό Εξωτερικών του Σουδάν στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, μαζί με έξι διπλωμάτες άλλων χωρών, στα πλαίσια επίδοσης διαπιστευτηρίων τους, αύριο Τρίτη στον Πρόεδρο της χώρας Όμαρ Αλ Μπασίρ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης τους, οι κ. κ. Μιχάλης Διάμεσης και Χάρης Μορίτσης αναμένεται, επίσης,να συμμετάσχουν σε ευρεία κυβερνητική εκδήλωση, στην οποία αναμένεται να παραβρεθούν 23 διπλωμάτες χωρών, τους οποίους αρμόδιοι Υπουργοί θα ενημερώσουν για μια σειρά θεμάτων, που απασχολούν σήμερα την χώρα όπως οι επενδύσεις, το εμπόριο και οι κατασκευές, θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι, οι πρέσβεις Ελλάδας και Κύπρου, παρόλο που εδρεύουν στο Κάιρο, βρίσκονται στο Χαρτούμ αφού έχουν επιφορτισθεί πέραν της Αιγύπτου και με τη διπλωματική εκπροσώπηση σε αυτή την Αφρικανική χώρα, λόγω της ύπαρξης Ελληνικού στοιχείου και Κοινοτήτων, που δραστηριοποιούνται και ζουν μόνιμα εκεί τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να αναφέρουμε, τέλος, ότι κατά τη διάρκεια της παραπάνω επίσκεψής τους οι κ. κ. Μιχάλης Διάμεσης και Χάρης Μορίτσης, όπως προ ημερών έπραξε, θυμίζουμε, κάτι ανάλογο και ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας κ.κ. Θεόδωρος Β’ αναμένεται να επισκεφθούν τις Ελληνικές και Κυπριακές Κοινότητες.

Αρέσει σε %d bloggers: