Για μια άκρως σοβαρή και σημαντική επιχειρηματική ημερίδα αφιερωμένη στην αγορά ακινήτων, μας πληροφορεί Ενημερωτικό Δελτίο του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, η οποία πραγματοποιήθηκε, προ ημερών, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Καΐρου, με εισηγητή τον Έλληνα Πρέσβη στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα κ. Μιχάλη Διάμεση, σε ακροατήριο το οποίο αποτελούσαν εκπρόσωποι 95 εταιρειών και συνολικά 135 ατόμων, μεταξύ αυτών Έλληνες και Αιγύπτιοι επιχειρηματίες του κλάδου.

Στη διάρκεια του πρώτου μέρους της ημερίδας, που σχεδιάσθηκε ανά μικρές δίωρες ενότητες, το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με την συμμετοχή τόσο του Enterprise Greece αλλά και εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα, με αντικείμενο την προσέλκυση Αιγυπτιακού επενδυτικού ενδιαφέροντος στον ελληνικό κλάδο ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών ακινήτων και, ταυτόχρονα, την προβολή του προγράμματος Golden Visa.

Στην έναρξη της ημερίδας, με συντονιστή των παρουσιάσεων τον Σύμβουλο Ο.Ε.Υ. Α΄ κ. Παντελή Γκάσιο, όπως διαβάζουμε στο ίδιο Ενημερωτικό Σημείωμα, απηύθυνε χαιρετισμό ο Έλληνας Πρέσβης κ. Μιχάλης Διάμεσης, ενώ ακολούθησε συνοπτική παρουσίαση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Αιγύπτου καθώς και των προοπτικών περαιτέρω ενδυνάμωσης τους από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ο.Ε.Υ. και Γενικό Σύμβουλο Α΄ κ. Μακρανδρέου και τον Πρόεδρο ακινήτων στην Αθήνα κ. Λευτέρη Ποταμιανό.

Ακολούθησε εκτενής παρουσίαση από τη Γενική Διευθύντρια Επενδύσεων του Enterprise Greece κα Μιχαλοπούλου, αφενός των πρόσφατων θετικών εξελίξεων στην πορεία της Ελληνικής οικονομίας, στο θεσμικό πλαίσιο επενδύσεων και στην συνακόλουθη άνοδο των επενδυτικών εισροών στη χώρα μας, καθώς και στα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός και, αφετέρου, στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τους ξένους επενδυτές στην ελληνική αγορά ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών ακινήτων και στο Ελληνικό πρόγραμμα “Golden Visa”.

Ακολούθησε, παρουσίαση από τον Πρόεδρο της Αιγυπτιακής πτέρυγας του International Real Estate Federation (FIABCI) που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου ακινήτων στη χώρα, σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για συνεργασία των δύο χωρών στον κλάδο ακινήτων και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η FIABCI Egypt για διευκόλυνση συνεργασιών, στον εν λόγω κλάδο.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, που είχε τη μορφή γεύματος επιχειρηματικής δικτύωσης, οι εκπρόσωποι 8 Ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου ακινήτων και νομικών υπηρεσιών, είχαν την δυνατότητα να συναντηθούν με αιγυπτιακές επιχειρήσεις και να συζητήσουν μαζί τους τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών.

Επιπλέον, τόσο η εκπρόσωπος του Enterprise Greece κα Μιχαλοπούλου όσο και εκπρόσωποι Ελληνικών εταιριών νομικών συμβούλων απάντησαν σε ερωτήσεις ενδιαφερόμενων Αιγυπτίων αναφορικά με το επενδυτικό θεσμικό πλαίσιο και τις διαδικασίες του Ελληνικού προγράμματος “Golden Visa”.

Σημειώνεται ότι από Αιγυπτιακής πλευράς το κοινό της ημερίδας περιέλαβε εταιρείες ακινήτων με διεθνή προσανατολισμό Real Estate Developers με έμφαση στα οικιστικά και τουριστικά κατασκευαστικά project συμβούλους του κλάδου κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, κατασκευαστικές και τεχνικές, μελετητικές εταιρίες επενδυτικές τράπεζες και ιδιωτικά επενδυτικά ταμεία, με προσανατολισμό τις επενδύσεις στον κλάδο ακινήτων, νομικούς συμβούλους. δικηγορικά γραφεία καθώς και επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου (διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων και μεγάλων τουριστικών συγκροτημάτων, μεγάλους τουριστικούς πράκτορες κ.α.

Αρέσει σε %d bloggers: