Συνεργασία Ελλάδος – Αιγύπτου στην αγορά ακινήτων
29/03/2018
Αποκαθίσταται η εικόνα του Ελληνικού Κοιμητηρίου στο Σουέζ μετά τις ζημιές
29/03/2018
Show all

Με διαβατήριο την αγάπη του για το τένις, ο Αλέξης Χεμπέκα συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Τουρνουά στην Αθήνα

Ένας από τους πιο αγαπητούς αθλητές, του Π.Α.Ο.Κ με ελληνικές ρίζες, έρχεται να προσφέρει χαρές σε όλη της Ελληνική Παροικία στο Κάιρο.  Ο Αλέξης Χεμπέκα επί σειρά ετών ήταν μέλος και διακρινόταν αθλητικά μέσω των ποδοσφαιρικών ομάδων του Π.Α.Ο.Κ. Η μεγάλη του αγάπη όμως για το τένις τον κέρδισε και έτσι άρχισε να ασχολείται με το άθλημα σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Το τένις είναι ένα από τα αθλήματα με τους λιγότερους τραυματισμούς και σε παγκόσμια κλίμακα αναπτύσσεται ταχύτατα προσελκύοντας νεαρούς παίκτες που είναι γεμάτοι από όνειρα, ενέργεια και προσδοκίες.

Ο Αλέξης Χεμπέκα, θα συμμετάσχει στο πρώτο του Ευρωπαϊκό τουρνουά στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί στο  Kalovelonis Tennis Club. Είναι μέρος του σχεδίου εξέλιξής του σε διεθνή παίκτη στην κατηγορία των νέων. Ως παίκτης  έχει πετύχει αρκετά αξιόλογα βήματα σε εθνικό επίπεδο στην Αίγυπτο, με συμμετοχές στο μονό και στο διπλό σε πρωταθλήματα όπως,  Smouha SC, Wadi Degla, Nakhil και Heliopolis SC για νέους κάτω των 12 ετών , έχοντας εννέα συμμετοχές σε τελικούς εντός του 2017.

Ο Ελληνο-Αιγύπτιος αθλητής προετοιμάζεται να αναβαθμίσει την ανταγωνιστικότητά του  κάνοντας  το βήμα να συμμετάσχει  από πρωταθλήματα  εθνικού επιπέδου σε διεθνή, με συμμετοχές σε Αφρικανικά και Ευρωπαϊκά γήπεδα τένις εκεί όπου ο  ανταγωνισμός είναι υψηλότερου επιπέδου για νέους κάτω των 14 ετών.

Ο Αλέξης άρχισε ήδη να γράφει τ’όνομα στους μεγάλους παίκτες της κατηγορίας του σε Ευρωπαικό επίπεδο, αυτή η επιτυχία είναι το επιστέγασμα της συνεχούς  προσπάθειάς του. Σε εβδομαδιαία βάση  προπονείται  έξη μέρες χωρίς να αμελεί τις σχολικές του υποχρεώσεις όντας ένας από τους καλύτερους μαθητές της τάξης του. Οι προπονήσεις του γίνονται στην Ακαδημια τένις STARS στο νέο Κάιρο υπό την επίβλεψη του διεθνή προπονητή τένις Moustafa Naim, που είναι εισηγητής στη Διεθνή ομοσπονδία Τένις, τεχνικός σύμβουλος στην ομάδα Davis Cup της Αιγύπτου και προπονητής της Εθνικής ομάδας Αιγύπτου.

Ο Αλέξης  για το 2017 ήταν 3ος στην κατάταξη  κατηγορία κάτω των 12 ετών. Ως ίνδαλμά του έχει τον παίχτη φαινόμενο Roger Federer και όνειρό του είναι να κερδίσει το παγκοσμίου φήμης πρωτάθλημα του Roland Garros.

Όλοι μέσα από την καρδιά μας του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην προσπάθειά του !

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: