Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του Ελληνικού Κοιμητηρίου στο Σουέζ, από τις φθορές και ζημιές που είχαν προκληθεί, προ ημερών, σε δένδρα αλλά και σε δύο τοίχους περιμετρικά του Κοιμητηρίου, όπως διαπίστωσε αιφνιδιαστικός έλεγχος της Γ. Γ. της Ε.Κ.Κ. και Προϊσταμένης  Εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

Θυμίζουμε ότι, στην δεύτερη επίσκεψη της στις 6 Μαρτίου 2018 μετά την επιβεβαίωση των ζημιών, η κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, συνοδευόμενη από κλιμάκιο συνεργατών της, όπως οι κ. κ. Στέλλιος Χαλκιάς Προϊστάμενο Εφορείας Τεχνικών της Ε.Κ.Κ. και τον Εζάτ Σάμι, δικηγόρο της Ε.Κ.Κ, αφού διαπίστωσαν την έκταση και το μέγεθος των ζημιών ήρθαν σε γραπτή συμφωνία με τους Κόπτες στην οποία συγκεκριμένα περιλαμβάνονται τα εξής:

1.Να κτίσουν τον τοίχο που χωρίζει το Ελληνικό Κοιμητήριο από το δικό τους, στην ίδια ακριβώς θέση και με δικά τους έξοδα.

2.Να κτίσουν και πάλι με δικά τους έξοδα τον εξωτερικό τοίχο στο πίσω μέρος του Κοιμητηρίου καθώς και,

3.Να προσκομίσουν προσφορά για τον καθαρισμό του χώρου και αφαίρεση ξεραμένων δένδρων.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι στα πλαίσια της ίδιας συμφωνίας, ορίσθηκε καινούργια  συνάντηση  των εκπροσώπων της Ε.Κ.Κ. και των Κοπτών στον χώρο του Ελληνικού Κοιμητηρίου σε έναν μήνα, δηλαδή, σε λίγες ημέρες.

Αρέσει σε %d bloggers: