Η ηρεμία στην ψυχή αλλά και η γλύκα των ψαλμών, το υποβλητικό κλίμα της συνύπαρξης της Λειτουργίας  στα Ελληνικά και στα Αραβικά, καθώς και η μοναδική και ιδιαίτερη Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου της Μεγάλης  Τετάρτης, καθήλωσαν τους πιστούς όλων των ηλικιών που συνέρρευσαν κατά δεκάδες, χθες το απόγευμα και το βράδυ, στην εκκλησία της Παναγίας της Θεοτόκου στην Ηλιούπολη…

 

Λίγα μόλις λεπτά, αφ ότου άρχισε η Λειτουργία του Ιερού Ευχελαίου, την οποία τέλεσαν οι πατέρες Ραφαήλ Γεώργιος και Μιχαήλ, το εσωτερικό της πανέμορφης αυτής εκκλησίας είχε κιόλας κατακλυσθεί από πιστούς, που νοερά και με ευλάβεια, βλέποντας και τους ιερείς ντυμένους με τα ειδικά μαύρα πένθιμα άμφια, να  συμμετέχουν κι αυτοί στο Ιερό πένθος, της Μεγάλης Εβδομάδας.

Όσο μάλιστα περνούσε η ώρα, σιγά-σιγά ο χώρος δεν επαρκούσε και αρκετοί νεαροί πιστοί, ανέβηκαν στον εξώστη και στα θεωρεία της εκκλησίας.  Από εκεί παρακολουθούσαν με προσήλωση όσα διαδραματίζονταν στο εσωτερικό της «Παναγίτσας», τόσο  τη σειρά των πιστών που μυρώθηκε σύμφωνα με το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου,  όσο και την ξεχωριστή Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος, που ακολούθησε.

Μεταξύ των παρευρισκομένων, διακρίναμε τον Αντιπρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ.Μιχάλη Γκρουνστέιν, τους  Κοινοτικούς Επιτρόπους κ.κ. Στέλιο Χαλκιά και Ανδρέα Ρούσσο, επίσης, την Πρόεδρο του Σωματείου «Μαρία Αιγυπτία» κ. Ευαγγελία (Λίτσα) Θηραίου, το μέλος Δ.Σ.του ίδιου σωματείου κ. Σούλα Συνοδινού, τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης  κ. Μαριέττα Κουμαριανού, τον Πρόεδρο του Ε.Ν.Ο.Κ. κ. Γιώργο Χαγιάτ, καθώς και τη Διευθύντρια της Ε.Κ.Κ. κ. Ιωάννα Καρδάση.

 

Αρέσει σε %d bloggers: