Μπορεί οι προβολείς της δημοσιότητας του “Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Στέλλα Κυριάζη” εκεί  όπου στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, σιγά-σιγά να σβήνουν, ωστόσο, όλοι οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο νέος αυτός αθλητικός θεσμός έχει κιόλας περιβληθεί με κύρος, εξ αιτίας της παρουσίας σημαντικών προσωπικοτήτων, που παραβρέθηκαν στους τελικούς!

Εκτός του Κύπριου Πρέσβη κ.Χάρη Μορίτση και του Έλληνα Γενικού Προξένου στο Κάιρο κ. Γιώργου Δασκαλόπουλου, τίμησαν με την παρουσία τους και άλλες ξεχωριστές προσωπικότητες, μοναδικές στο χώρο τους, οι οποίες προσέδωσαν και τη δική τους λάμψη σε ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που συγκέντρωσε την προσοχή και την αγάπη της Ελληνικής Παροικίας, όπως κι από άλλες περιοχές του Καΐρου, καθώς συμμετείχαν σε αυτό εκατοντάδες παιδιά.

Οι προσωπικότητες αυτές, λοιπόν, όπως τις καταγράψαμε και τις παρουσιάζουμαι πρώτη φορά σήμερα, ήταν οι εξής:

Εσάμ Σαλτούτ, Διευθυντής , αθλητικογράφος της εφημερίδας Αλ Γιούμ Αλ Σάμπεε
Χάλεντ Λατίφ, Μέλος του Δ.Σ της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
Άντελ Άκλ, Διευθυντής, αθλητικογράφος της εφημερίδας Σοτ Αλ Όμα
Νάσερ Αμπάς, πρώην διεθνής διαιτητής
Κάπτεν Οσάμα Γιούσεφ πρόεδρος του συνδικάτου αθλητικών επαγγελμάτων
Δρ. Αμαλ Φάχμι, Υποδιευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης αθλητισμού για την περιοχή της Γκίζας
Μωχάμεντ Ιμπραχήμ, παίκτης της Εθνικής ομάδας της Αιγύπτου  και της Ζαμάλεκ
Χάσαν Γιούσεφ, παίκτης της ομάδας Ταλαεε ελ Γκες και πρώην παίκτης Ζαμάλεκ

Ιστορική απονομή του κυπέλλου Πρωταθλητή στον ΠΑΟΚ από τον εγγονό της αείμνηστης Στέλλας Κυριάζη!

Ένας σεμνός νεαρός άνδρας το βράδυ του μεγάλου τελικού, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 μεταξύ του ΠΑΟΚ  και της EMILE ACADEMY ήρθε απαρατήρητος και κάθισε με τον ίδιο διακριτικό τρόπο στη θέση των επισήμων, δίπλα από τον Κύπριο πρέσβη κ. Χάρη Μορίτση, κι αυτός ήταν ο αγαπημένος εγγονός της αείμνηστης Στέλλας,  ο Κυριάκος Κυριάζης!

Ο Κυριάκος Κυριάζης εμφανίσθηκε στο γήπεδο όπου διεξάγονταν ο αγώνας, συνοδευόμενος από το θείο του κ. Σπύρο Συνοδινό και βρίσκονταν εκεί ως “τιμώμενο πρόσωπο” καθώς ήταν προσκεκλημένος από το Δ.Σ. του ΠΑΟΚ, προκειμένου να απονείμει το κύπελλο στην Ελληνική ομάδα, σε ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την Ελληνική Παροικία, όπως ήταν το “Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Στέλλα Κυριάζη”…

Έτσι σεμνά και διακριτικά, λοιπόν, ο Κυριάκος Κυριάζης συνέδεσε το όνομα του με το πρώτο κύπελλο πρωταθλήματος  που κερδίζει ο ΠΑΟΚ και με την προσδοκία ότι η Ελληνική Κοινότητα Kαΐρου θα χαρεί μαζί του ανάλογες επιτυχίες στο εγγύς μέλλον!

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: