Η θρησκευτική αγαλίαση και προσμονή για την μεγάλη στιγμή της Ανάστασης, κυριαρχούσε από πολύ νωρίς στο εσωτερικό του μεγαλοπρεπούς Πατριαρχικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, μεταξύ επισήμων και πιστών της Παροικίας που είχαν καταλάβει κάθε σημείο του Ναού, για να παρακολουθήσουν την Ακολουθία της Ανάστασης στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ.κ.Νικόδημος.

Το αίσθημα της λύτρωσης της Ανάστασης, μετά την εβδομάδα των Παθών, ήταν διάχυτο στις ψαλμωδίεςτου π.Τιμόθεου, του π.Ιωακείμ του Κοινοτικού Πρωτοψάλτη Γιάννη Κούντρια αλλά και του συνόλου των παρευρισκόμενων πιστών, που πλημμύρισαν το εσωτερικό του Ναού!

Όταν ήρθε η ώρα της ανάγνωσης του Ευαγγελίου, επίσημοι, ιερείς και πιστοί βγήκαν στην αυλή του Ναού, εκεί όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Νικόδημος, διαβάζοντας το Ευαγγέλιο μετέφερε στο ακροατήριό του τα όσα μεσολάβησαν για να φτάσουμε στην ύψιστη χριστιανική στιγμή, την Ανάσταση του Κυρίου.
Στη συνέχεια, ο κ.κ. Νικόδημος ανέγνωσε στους παρευρισκόμενους Αναστάσιμο μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου Β΄ και με το τέλος της Ακολουθίας μοίρασε συμβολικά σε όλους, τσουρέκια με το παραδοσιακό κόκκινο αυγό και ζεστές ευχές για “Καλό Πάσχα” με υγεία…
Αξίζει να αναφέρουμε ότι, στην Ακολουθία της Ανάστασης στον Άγιο Νικόλαο στο Χαμζάουι, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης, όπως ο Διοικητής Καΐρου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας καθώς και εκπρόσωποι του Αλ Άζχαρ.
Επίσης, από Ελληνικής πλευράς, παρόντες ήταν ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Κάιρο κ.Γιώργος Δασκαλόπουλος, η Επιτετραμμένη Α’ και Σύμβουλος της Πρεσβείας κ.Ελίνα Κυριακοπούλου, ενώ την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας της κ.Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, και το Ελληνικό Εμορικό Επιμελητήριο Καΐρου ο Πρόεδρός του κ.Αντώνης Διαμαντίδης.
Παραβρέθηκαν ακόμα, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέκος Καζαμίας, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Σούμπρας κ.Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο κ.Νίκος Γουναρόπουλος, ο κ.Πέτρος Μαγάμες από το Ελληνικό Προξενείο καθώς και η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καΐρου κ.Βάσω Χατζή.
Αρέσει σε %d bloggers: