Για τη σημερινή Άγια ημέρα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής εύχεται με μήνυμά του, προς όλη την Παροικία, τα εξής:

“Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης της Ανάστασης του Κυρίου μας, σας μεταφέρω με τις λίγες αυτές γραμμές, τις ευχές μου καθώς και των συναδέλφων μου της Δ.Ε. της Ε.Κ.Κ. σε όλη την Παροικία, σε μικρούς και μεγάλους όπου και αν βρίσκονται στην γιορτινή αυτή περίοδο.

Η Δ.Ε. επέλεξε φέτος να μην οργανώσει το Παροικιακό γλέντι του Πάσχα, καθώς ακόμα καλά-καλά δεν συνήλθαμε από απώλειες αγαπημένων προσώπων της Παροικίας, επιλέγοντας ως αντιστάθμισμα ναδοθεί διπλό βοήθημα σε όλους τους βοηθούμενούς μας, στις γιορτινές αυτές ημέρες, εις μνήμη των.

Το Πάσχα του 2018 ήρθε αρκετά νωρίς αφήνοντας μπροστά του μια σχετικά μεγάλη περίοδο, μέχρι την καλοκαιρινή απόδραση των περισσοτέρων.

Σε αυτή την περίοδο έχουμε πολλές ακόμα δραστηριότητας να ετοιμάσουμε.

Έχουμε τις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων, θα έχουμε πολύ σύντομα στα χέρια μας τον εκτελεστικό νόμο των Σωματείων, οπότε και μετά τις συνελεύσεις θα πρέπει να ετοιμασθούν τα νέα καταστατικά και οι εσωτερικοί κανονισμοί κ.λ.π.

Θα ζήσουμε το υπερβατικό πρόγραμμα “Νόστος” με την παρουσία των Προέδρων της Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου, ενώ σειρά πρωτοβουλιών της Δ.Ε. θα έχουν ολοκληρωθεί και θα δουν το φως.

Μας περιμένει, λοιπόν, μια γεμάτη και ζωντανή περίοδος οπότε ευκαιρία είναι να μπούμε στα γαλήνια λιμάνια της ψυχής μας τώρα, γεμίζοντας τις Άγιες αυτές ημέρες τις Εκκλησίες μας και ας αναλογισθούμε, τη γεμάτη αγάπη θυσία του Κυρίου μας για τη σωτηρία όλων μας και ας σταθούμε κοντά ο ένας στον άλλον, μακριά από μικρότητες και μικροπρέπειες.

Καλή Ανάσταση!

Χ.Θ. Καβαλής

Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ.

Αρέσει σε %d bloggers: