Έκπτωση 30% σε πτήσεις της Egypt Air από Αθήνα…
11/04/2018
Κάιρο… καλεί Χόλυγουντ, για γυρίσματα ταινιών στην Αίγυπτο!
12/04/2018
Show all

Συνάντηση Κουίκ-Μάκραμ-Φωτίου αύριο στην Αθήνα για το πρόγραμμα “Νόστος”

Mε αντικείμενο την προετοιμασία του προγράμματος “Νόστος” είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 στην Αθήνα τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Αιγύπτου και Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, θα υποδεχθεί την Αιγύπτια Υπουργό Μετανάστευσης και Υποθέσεων Αποδήμων Αιγυπτίων κ.Ναμπίλα Μάκραμ και τον Προεδρικό επίτροπο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Φώτη Φωτίου με τους οποίους θα συνεργασθεί για τις τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες του προγράμματος “Νόστος”, η επίσημη έναρξη του οποίου θα γίνει, ως γνωστόν, στις 30 Απριλίου 2018 στην Αλεξάνδρεια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος παλλινόστησης “Νόστος – Η Επιστροφή” η Αιγυπτιακή κυβέρνηση αναλαμβάνει τη φιλοξενία ομάδας Αιγυπτιωτών Ελλήνων από την Ελλάδα και την Κύπρο στην Αλεξάνδρεια, στο Κάιρο, το Ελ Αλαμέιν, τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά και στο Σαρμ Ελ Σέιχ, και στο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται ακόμα επισκέψεις σε σημεία με ειδική σημασία για την ιστορική παρουσία του Ελληνισμού στη σημερινή Αίγυπτο.

Στα πλαίσια της επίσκεψης τους στην Αθήνα, η κ.Μάκραμ και ο κ.Φωτίου συνοδευόμενοι από τον κ.Κουίκ, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αρέσει σε %d bloggers: