Ανοικτή επίσημη πρόσκληση στην Αμερικανική βιομηχανία κινηματογράφου απήυθυνε, προ ημερών, η Αιγυπτιακή κυβέρνηση, προκειμένου διάσημοι και γνωστοί παραγωγοί του Χόλυγουντ να έρθουν και να αξιοποιήσουν το φυσικό και ιστορικό περιβάλλον της χώρας, για γυρίσματα μελλοντικών κινηματογραφικών ταινιών τους!

Η πρόσκληση αυτή γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε πριν από λίγες ημέρες στο Χόλυγουντ, η Αιγύπτια Υπουργός Τουρισμού κ.Ράνια Αλ Μασάτ με παραγωγούς σκηνοθέτες και στελέχη του γνωστού τηλεοπτικού καναλιού History Channel, αξιοποιώντας την παρουσίαση της στα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα τον αρχαίο Αιγύπτιο βασιλιά Τουταγχαμών,  στο Κέντρο Πολιτισμού στο Λος Άντζελες.

Τέτοιες κινηματογραφικές παραγωγές, με φυσικό σκηνικό τους την Αίγυπτο, θα ωφελήσουν και εμάς για την τουριστική προβολή της χώρας μας αλλά και εσάς, που θα έχετε εξασφαλισμένες όλες τις ανέσεις, την υποστήριξή μας αλλά και ενα αυθεντικό ιστορικό χώρο, μοναδικό για οποιαδήποτε ταινία αποφασίσετε στα μελλοντικά σας σχέδια, υποστήριξε η κ.Μασάτ, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημεριδας Egypt Independent.

Είμαστε μια χώρα, τόνισε η Αιγύπτια Υπουργός Τουρισμού στους συνομιλητές της, η οποία θα σας προσφέρει εκτός από τον Ιστορικό της χαρακτήρα και όλους τους άλλους σύγχρονους συνδυασμούς όπως παραλίες, τουριστικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, που θα διευκολύνουν το έργο σας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στις Η.Π.Α. η κ.Μασάτ είχε, επίσης την δυνατότητα να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις, με γνωστούς tour operators για την ενίσχυση του Αιγυπτιακού τουριστικού προϊόντος, καθώς και με εκπροσώπους επενδυτικών τουριστικών project, αλλά και στελέχη ξενοδοχειακών συγκροτημάτων για ανάπτυξη αλυσίδας των μονάδων τους στην Αίγυπτο, με έμφαση τα boutique hotels, αλλά και τις μονάδες που εξασφαλίζουν τον ιδιωτικό χαρακτήρα του επισκέπτη-τουρίστα, υψηλού οικονομικού επιπέδου.

Αρέσει σε %d bloggers: