Κάιρο… καλεί Χόλυγουντ, για γυρίσματα ταινιών στην Αίγυπτο!
12/04/2018
Μωχάμεντ Σαλάχ… Πρέσβης Τουρισμού της Αιγύπτου!
12/04/2018
Show all

Τον Καϊρινό Γιάννη Μελαχροινούδη τίμησε το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στην πόλη Νταμανχούρ, κατά την τελετή έναρξης του 6ου  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που οργανώνει το Εθνικό Πολιτιστικό Κέντρο – Όπερα της Αιγύπτου, το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου τίμησε την πολυετή  προσφορά του Γιάννη Μελαχροινούδη στην σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς και την συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα της Αιγύπτου.

Το αναμνηστικό δίπλωμα και αγαλματίδιο τα απένειμε  η Υπουργός Πολιτισμού Δρ. Ινές Αμπντέλ Ντάγιεμ παρουσία  της Κυβερνήτου Μπεχέρας κας  Νάντια Αμπντου, και  του Προέδρου του Εθνικού Πολιτιστικού Κέντρου – Όπερα της Αιγύπτου Δρ. Μάγκντι  Σάμπερ .

Ανάμεσα στους 8 τιμώμενους ήταν και το όνομα του αειμνήστου Προέδρου του Εθνικού Πολιτιστικού Κέντρου – Όπερα της Αιγύπτου Δρ. Αμπντέλ Μόνεϊμ Κάμελ, με τον οποίο,  ο  κ. Μελαχροινούδης, εκτός της μακρόχρονης φιλίας είχε και μια καρποφόρα και πολυσχιδή συνεργασία.

Ο Γιάννης Μελαχροινούδης σε δηλώσεις του στα Αιγυπτιακά Μ.Μ.Ε. εξέφρασε την συγκίνηση του που οι συγκυρίες ήθελαν να τιμηθεί την ίδια ημέρα με τον αείμνηστο φίλο του. Ευχαρίστησε την Υπουργό Πολιτισμού για την τιμή που του έκανε τονίζοντας ότι ήταν μια συλλογική προσπάθεια από φίλους που τον περιβάλλαν όλα αυτά τα χρόνια με προεξέχουσα την ίδια. Θεώρησε δε ότι η διάκριση αυτή ανήκει στις φίλες και στους φίλους του Αιγυπτιακού και Ελληνικού πολιτιστικού γίγνεσθαι.

Στην τελετή παρέστησαν σημαντικοί άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων της Αιγύπτου,  φίλοι του  τιμώμενου κ. Μελαχροινούδη, οι οποίοι του επιφύλαξαν μια θερμή υποδοχή. 

Αρέσει σε %d bloggers: