Επίσκεψη-αστραπή πραγματοποίησε χθες Πέμπτη, στο Κάιρο ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμένος προκειμένου να συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογο του κ.Sedky Sobhy, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ο υπουργός κ.Sobhy, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Άμυνας, επαίνεσε το σημερινό επίπεδο συντονισμού και διαβουλεύσεων μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας για την άμυνα και την ασφάλεια, εκφράζοντας, παράλληλα, την επιθυμία του να ενισχυθεί περαιτέρω το κλίμα της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Από την πλευρά του ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμένος, υποστήριξε ότι η Αίγυπτος και η Ελλάδα, μοιράζονται το ίδιο όραμα σε μια σειρά από ορισμένα θέματα και υποθέσεις, που απειλούν τις διεθνείς προσπάθειες ειρήνης και ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιδιαίτερα αυτή σημαντική συνάντηση μεταξύ των κ. κ. Sobhy και Καμένου, παρέστησαν πολλοί Αιγύπτιοι και Έλληνες αξιωματούχοι στρατιωτικών αρμοδιοτήτων, καθώς κι ο ‘Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ .Μιχάλης Διάμεσης  και ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος στο Κάιρο, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: