Ενθύμιο Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην κ.Μάκραμ, στη σκιά της Ακρόπολης!
24/04/2018
Μήνυμα Προέδρου Αλ Σίσι στο Μωχάμεντ Σάλαχ: “Συγχαρητήρια Γιε της Αιγύπτου”
24/04/2018
Show all

Ετοιμάζεται γοργά για την παράδοσή του, το αποκατεστημένο Ελληνικό Κοιμητήριο στο Σουέζ

Ριζικά ανανεωμένη και κοντά στην ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης της είναι η εικόνα που παρουσιάζει, πλέον, το Ελληνικό Κοιμητήριο στο Σουέζ, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Γ. Γ. της Ε.Κ.Κ. και Προϊσταμένης Εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων κ. Χρυσάνθης Σκουφαρίδου και κλιμακίου τεχνικών, με τους οποίους επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη 17 Απριλίου 2018 τον χώρο.

Εκεί όπου μέχρι πρότινος ο χώρος ήταν γεμάτος οικοδομικά υλικά, χαλάσματα και από κομμένα και εγκαταλειμμένα κλαδιά και δένδρα, οι εργασίες από την πλευρά των Κοπτών που δεσμεύθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών, εξελίσσονται με γοργό ρυθμό και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η επίσημη παράδοση του Ελληνικού Κοιμητηρίου, πλήρως αποκατεστημένο.

Στην επίσκεψη της περασμένης Τρίτης 17 Απριλίου 2018, για τον επιτόπιο έλεγχο της πορείας των έργων η κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου συνοδεύονταν από κλιμάκιο τεχνικών της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, όπως τον Προϊστάμενο Εφορείας Τεχνικών της Ε.Κ.Κ. κ. Στέλιο Χαλκιά καθώς και τον κ. Έζατ Σάμι δικηγόρο της Κοινότητας με τους οποίους έλεγξε εκτός από την εξέλιξη, επίσης, και την ποιότητα των έργων που συμφωνήθηκε να γίνουν,  από την πλευρά των Κοπτών.

Μία επίσκεψη η οποία, παράλληλα, συνδυάσθηκε από την κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και τους κ.κ. Στέλιο Χαλκιά και Έζατ Σάμι κι ως μια πολύ ευκαιρία να αξιοποιηθεί και με μια μετάβαση τους στον ναό της Αγίας Αικατερίνης, που βρίσκεται εντός των ορίων του Ελληνικού Κοιμητηρίου στο Σουέζ.

Αρέσει σε %d bloggers: