Μεγαλοπρεπής η τελετή έναρξης του 2ου Διεθνούς Φόρουμ Τεχνών Α.Μ.Ε.Α, Awladna που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην εντυπωσιακή Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Καΐρου με πολλους επώνυμους από τον πολιτικό,κρατικό και καλλιτεχνικό χώρο επί σκηνής στην οποία παρέλασαν και πολλές ομάδες Α.Μ.Ε.Α από ειδικά σχολεία της Αιγύπτου, άλλες με παραδοσιακές στολές και άλλες είτε με φαραωνικές στολές είτε ως ναυτάκια. Παράλληλα έγινε προβολή βίντεο με στιγμές της πρώτης διοργάνωσης που σκοπό έχει να αναδείξει το ενδιαφέρον της χώρας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της για τις ικανότητες και τα δικαιώματά τους. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον Κυριάκο Φριλίγκο, ένα νεαρό με σύνδρομο Down, μουσικό  και αθλητή στίβου των  Παραολυμπιακών Αγώνων, που  έπαιξε στο  μπουζούκι του τη μουσική σύνθεση “Ζορμπάς” του Μίκη Θεοδωράκη, αποδεικνύοντας εμπράκτως  το μήνυμα που προωθεί το Φεστιβάλ. Επί σκηνής τον συνόδευσαν η μητέρα του στην κιθάρα και ο Στέφανος Εφραιμίδης, απόφοιτος της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης και του Μουσικού τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  στα κρουστά. Την ελληνική αποστολή υποδέχτηκαν και συνόδευσαν ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, κ. Χρίστος Παπαδόπουλος και η Διευθύντρια Οικονομικών κ. Κωνσταντίνα Γεδεών η οποία  μάλιστα συμμετέχει και στην κριτική επιτροπή του φεστιβαλ.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες Α.Μ.Ε.Α θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα που έχουν προετοιμάσει και σε άλλες παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ :

Al Gezira Youth Centre, Σάββατο, 28 Απριλίου, 16:00

Al Alfi street, Κυριακή, 29 Απριλίου, 16:00

Civil Education Centre, Τρίτη 1η Μαΐου 15:00

Amir Taz Palace , Τετάρτη 2 Μαΐου 16:00

Επίσης στο πλαίσιο του φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας, Άμπντ Ελ Φατάχ Αλ Σίσι και πραγματοποιείται από 27 Απριλίου ως 4 Μαΐου, θα προβληθούν στο διαγωνιστικό μέρος δύο ελληνικές ταινίες  που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα προβληθούν ως ακολούθως:

Τα Γενέθλια, Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, στις 13:30 Civil Education Centre/ HALL 9

Με Ανοιχτά Φτερά, Πέμπτη 3 Μαΐου, στις 10:00π.μ, Civil Education Centre/ HALL 9

 

Αρέσει σε %d bloggers: