Το Αιγυπτιώτικο Ξενοδοχείο “Θεοξένεια” της Πορταριάς
18/05/2018
Σε οικογενειακό και αισιόδοξο κλίμα, η Γενική Συνέλευση της Χιακής Αδελφότητας
20/05/2018
Show all

Ραντεβού τον Οκτώβριο, έδωσαν τα παιδιά του Κατηχητικού στη γιορτή τους, παρουσία του Μητροπολίτη  Μέμφιδος κ. Νικόδημου (βίντεο)

Σε μια όμορφη εκδήλωση στο παρεκκλήσι των Εισοδίων της Θεοτόκου στην αυλή της Αχιλλοπουλείου Σχολής το απόγευμα της Πέμπτης 17 Μαΐου 2018 τα 25 παιδάκια του Κατηχητικού της Ελληνικής Κοινότητας  Καΐρου αποχαιρέτησαν  τον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, την Κατηχήτριά τους κ.Ελένη Φοντριέ, το Διευθυντή κ.Τάσο Αναστασίου αλλά και τους παρευρισκόμενους γονείς και Παροίκους, που κατέκλυσαν το εσωτερικό της μικρής αυτής εκκλησίας.

 

Στην αρχή της εκδήλωσης η επικεφαλής Κατηχήτρια έκανε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε,  και τόνισε τη δυνατότητα που έχουν τα παιδιά μέσω του Κατηχητικού να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες όπως ζωγραφική, παιχνίδι, χριστουγεννειάτικη εορτή, επίσκεψη σε οικοτροφείο και άλλα. Διέγνωσε τη λαχτάρα των 25 παιδιών που είχε μαζί της, να “ρουφήξουν”  γνώση και εμπειρίες για τη θρησκεία…  ” είναι σαν τα σφουγγάρια που θέλουν να “ρουψήξουν γνώση” είπε σε κάποιο σημείο της ομιλίας της, πριν αποχαιρετήσει κι αυτή από την πλευρά της τους παρευρισκομένους.

Το εσωτερικό της μικρής εκκλησίας, κυρίως μπροστά στο χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένα τα παιδιά, ήταν “στολισμένο” ανάλογα, με φωτογραφίες τους σε ανέμελες στιγμές του Κατηχητικού, χρωματιστές ζωγραφιές τους και περίτεχνα πορτρέτα.

Ακολούθησε μια ψαλμωδία του “Χριστός Ανέστη” από την πλευρά των μεγάλων παιδιών, τα οποία αμέσως μετά απήγγειλαν τμηματικά ποιήματα ενώ τα μικρά κατηχητόπουλα τραγούδησαν δύο τραγούδια,  για να ολοκληρωθεί αυτή η μικρή γιορτή με μία σύντομη ομιλία του Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου κ. Νικόδημου, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια της Κατηχήτριας κ. Ελένης Φοντριέ και του Κοινοτικού Πρωτοψάλτη Γιάννη Κούντρια που συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της χρονιάς, να βρίσκουν τα 25 παιδάκια, μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής, ζεστή αγκαλιά, κατάλληλους ανθρώπους και χώρο, ώστε να έρθουν πιο κοντά στο Θεό και τη θρησκεία…

Παράλληλα απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους γονείς, ο κ. Νικόδημος επεσήμανε πόσο χρήσιμη θα αποδειχθεί και η δική τους βοήθεια και συνδρομή, εάν του χρόνου οργανωθεί καλύτερα ο ελεύθερος  χρόνος των παιδιών και σύντομα τα 25 παιδάκια του Κατηχητικού γίνουν ακόμα περισσότερα και, καταλήγοντας, ευχαρίστησε το Διευθυντή της Αχιλλοπουλείου κ.Τάσο Αναστασίου για τη βοήθεια που παρείχε, όποτε χρειάσθηκε, για την εύρυθμη λειτουργία του Κατηχητικού.

Η όμορφη αυτή γιορτή του Κατηχητικού είχε ακόμα καλύτερο επίλογο για τα παιδιά, καθώς ο κ. Νικόδημος στη συνέχεια επέδωσε στον καθένα από αυτά δίπλωμα παρουσίας τους στο Κατηχητικό μαζί με όμορφα μικρά και χρήσιμα δώρα, όπως μπάλες, ρακέτες, κύβους κιουμπρίκ, επιτραπέζια παιχνίδια ψαρέματος.

Ακολούθησε κέρασμα με γλυκίσματα και χυμούς και όλοι μαζί ανανέωσαν το επόμενο ραντεβού συνάντησής τους για το πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου, οπότε αρχίζει η νέα Κατηχητική περίοδος.

Ενώ αξίζει δε να σημειώσουμε ότι το “μεγάλο δώρο” της εκδήλωσης, ένα μοντέρνο ποδήλατο πόλης, το κέρδισε μετά από κλήρωση, λίγο πριν πέσει η αυλαία της γιορτής, η Χριστίνα Χαλκιά.

Ανάμεσα στα χαρούμενα πρόσωπα της γιορτής, διακρίναμε αυτά των (γονέων και) Κοινοτικών Επιτρόπων κ.κ.Ανδρέα Ρούσσου, Λεωνίδα Φοντριέ, της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου κ.Νίτσα Καζαμία και του Αντιπροέδρου του ίδιου Συλλόγου κ.Γιώργου Ρεκτσίνη.

 

Αρέσει σε %d bloggers: