Υπογραφή Μνημονίου δικαστικής συνδρομής μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου
25/05/2018
Σ.Α.Ε. : βιβλία για καλό σκοπό
26/05/2018
Show all

Συνάντηση Πατριάρχη Θεόδωρου Β΄στο Κάιρο, με Αιγύπτιους και Έλληνες ανώτατους δικαστικούς

Αργά το απόγευμα χθες, Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ συναντήθηκε, στην έδρα της Επιτροπείας Καΐρου, με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, τον Αντεισαγγελέα κ.Ιωάννη Αγγελή και τον Πρόεδρο Εφετείου και Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Εισαγγελίας Αιγύπτου, κ. Καμέλ Σαμίρ Καμέλ, στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψής τους στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία των δύο Ανώτατων Ελλήνων δικαστικών  λειτουργών, οι οποίοι βρίσκονται στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ως γνωστόν, με την ευκαιρία υπογραφής Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Αγύπτου, για δικαστικά θέματα.

Στη χθεσινή συνάντηση ήταν παρόντες, επίσης, ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Μιχαήλ-Χρήστος Διάμεσης, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ.Νικόδημος.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ ξενάγησε τους τρειις Ανώτατους Δικαστικούς λειτουργούς στον παρακείμενο Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και στο Ιερό Κελλίο του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως και προστάτη του Πατριαρχείου.

Αρέσει σε %d bloggers: