Νοσταλγικές στιγμές, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΑΣ
03/06/2018
Διακρίσεις για τους ιστιοπλόους του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών
04/06/2018
Show all

Πρόσκληση Πατριάρχη Θεοδώρου Β΄ για ευλογία ναού του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου στο Μαυροβούνιο

Πρόσκληση να επισκεφθεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ.Θεόδωρος Β΄ το Μαυροβούνιο, προκειμένου να ευλογήσει τη θεμέλιο λίθο για το κτίσιμο του πρώτου νέου Ιερού Ναού, που θα είναι αφιερωμένος στον Απόστολο και Ευαγγελιστή Μάρκο, απήυθυνε, προ ημερών, ο Άγιος Μαυροβουνίου κ.Αμφιλόχιος, κατά τη διάρκεια τετραήμερων εκδηλώσεων αφιερωμένες στους Νεομάρτυρες.

Την σχετική είδηση αλιεύσαμε σε ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, όπου και αναφέρεται χαιρετισμός του Πατριάρχη  κ.κ. Θεοδώρου Β΄ προς τους συμμετέχοντες σε ένα ειδικό τετραήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσαν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και η Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Κοινωνία.

Στο Πατριαρχικό του μήνυμα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος  κ.κ. Θεόδωρος Β΄ τόνισε ότι “το Άγιο αίμα των Μαρτύρων από την Αρχαία Εκκλησία, έως και των ημερών μας, ποτίζει αενάως το Δένδροτης ορατής ενότητας της Ορθοδοξίας.

Οι Νεομάρτυρες της Τσαρικής οικογένειας του Νικολάου Β΄Ρομανώφ μας ενώνουν, όπως μας ενώνουνοι Άγιοι Μάρτυρες της Αρχαίας Εκκλησίας.

Η προβολή της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, συνεχίζει στο μήνυμα του ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β΄, προβάλλει επιτακτική στις ημέρες μας, γι’αυτό θα πρέπει να συσφίξουμε τις μετ’ αλλήλων σχέσεις μας, ως Μελών ενός και του αυτού σώματος, τουτέστι, της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, η οποία κατέχει ανόθευτο και απαραχάρακτο τον θησαυρό της πίστεως, της αγάπης και της ελπίδας.”

Αναφερόμενος στη συμβολή των Πατριαρχείων Αλεξάνδρειας και Σερβίας, διά την ορατή Ορθόδοξη ενότητατων τοπικών Ορθοδόξων τοπικών εκκλησιών, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τόνισε ότι “αξιομνημόνευτη είναι η συμβολή της Εκκλησίας της Σερβίας, η οποία πιστή προς τον σκοπό της ενότητας προσηλώνεται θυσιαστικά πολλές φορές και μετά ζήλου προς τον ιερό αυτό στόχο.

Ως προς την εκκλησία της Αλεξάνδρειας, απλώς να επισημάνουμε ότι πιστά και σταθερά διασώζοντας την παράδοσητης γονιμοποιήσεως του σπερματικού λόγου με το Λόγο του Θεού, τη συνάντηση του ελληνικού φιλοσοφικού λόγουμε το χριστιανικό, διακόνισε και θα διακονεί πάντοτε σε ό,τι συμβάλλει στην ανάδειξη της Διορθοδόξου ενότητας,αφού φέρει επι των ώμων Της το βάρος της Αλεξανδρινής Ιστορίας, της Αλεξανδρινής κοσμόπολης και τη διαχρονικήοικουμενικότητα της σκέψης Της πέρα και πάνω από έθνη και φυλές.”

Φωτογραφία από: http://www.patriarchateofalexandria.com

 

Αρέσει σε %d bloggers: