“Ο ήλιος λάμπει σε αυτούς τους τρούλους για να μας υπενθυμίζει πάντα ότι η Ρωσία θα είναι η Αγία Ρωσία, ενώ απέναντι λάμπει ο δικέφαλος αετός το σύμβολο του Βυζαντίου. Δύο μεγάλοι ηγέτες αλλάζουν την ιστορία, ο Μέγας Κωνσταντίνος και ο Μέγας Βλαδίμηρος” – ανέφερε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη Μόσχας, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας σήμερα στο Κρεμλίνο.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄ φανερά φορτισμένος συνέχισε: “Αγιώτατε, όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες αγαπούμε και ελπίζουμε πάντα στην Αγία Ρωσία. Όλη η Ορθόδοξη οικογένεια προσεύχεται για εσάς Αγιώτατε, προσεύχεται γι΄ αυτούς του πιστούς που θέλουν μια δυνατή Ρωσία, αλλά εσείς θέλετε την Αγία Ρωσία.”

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για το ενδιαφέρον που δείχνει προς την Ιεραποστολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τονίζοντας ότι η Αρχαία Εκκλησία της Αλεξάνδρειας εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς την Ρωσία και τον Προκαθήμενο της.

“Θέλω να είστε ευτυχισμένος Αγιώτατε, γιατί γνωρίζω ότι δουλεύετε για τον Χριστό και κρατάτε σφιχτά την ράβδο σας για να δείτε Αγία την Εκκλησία σας” υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας τόνισε: “Εμείς Αγιώτατε, προσευχόμαστε για εσάς, και πρωτίστως για την ειρήνη στον Ουκρανικό λαό. Είστε ένας λαός, από μια κολυμβήθρα που ήρθε η Ορθοδοξία.”

 

Πηγή : Romfea

Αρέσει σε %d bloggers: