Τελέστηκε χτες Παρασκευή 31 Αυγούστου το ετήσιο μνημόσυνο της Μεγάλης Ευεργέτιδας Στέλλας Κυριάζη στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ηλιούπολη, παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, καθώς και των συγγενών της Στέλλας Κυριάζη, του συζύγου της Κυριάκου Κυριάζη των αδελφών, θυγατέρων, και εγγονών της. Τον Πατριάρχη πλαισίωσαν οι μητροπολίτες Μέμφιδος κ. Νικόδημος και Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος, ως και οι κληρικοί του Πατριαρχείου π. Τιμόθεος, π. Μιχαήλ, π. Ιωακείμ και π. Γεώργιος.

Ο Ιερός Ναός είχε από νωρίς κατακλυσθεί από Παροίκους, Αραβόφωνες και Αιγυπτίους που ήρθαν να προσευχηθούν για την ψυχή της και να τιμήσουν την μνήμη της. Το παρών έδωσαν οι Ελληνικές Διπλωματικές Αρχές με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Χρήστο – Μιχαήλ Διάμεση και τον Γενικό Πρόξενο κ. Γεώργιο Δασκαλόπουλο. Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησαν ο  Αντιπρόεδρος κ.Μιχάλης Γκρουστέιν, ο Ταμίας κ. Αντώνης Ιορδανίδης, ενώ παρευρέθηκαν επίσης οι Κοινοτικοί Επίτροποι κκ. Ανδρέας Ρούσσος και Ανδρέας Γιόσρυ, η Διευθύντρια της ΕΚΚ κ. Ιωάννα Καρδάση, ο Διευθυντής του Ελληνικού Νοσοκομείου κ. Samuel Lewis, η Προϊσταμένη του Γηροκομείου κ. Αγγέλα Χαραλαμποπούλου, η Οικονομική Διευθύντρια του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Ντίνα Γεδεών, ως και όλοι οι εργαζόμενοι στα Γραφεία της Κοινότητας.

Τα Ομογενειακά σωματεία αντιπροσωπεύτηκαν από τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων, μεταξύ των οποίων μέλη του Φιλανθρωπικού σωματείου Μαρία Αιγυπτία που ήταν επί σειρά ετών Πρόεδρος η Στέλλα Κυριάζη, την Φιλόπτωχο εκπροσώπησε η κα. Βάσω Γαζή,  ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Κυπρίων κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου κ. Γιώργος Χαγιάτ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζ. Φούμελης,  ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. κ. Αλέκος Καζαμίας κ.ά.

Ο Πατριάρχης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της Στέλλας Κυριάζη και είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Στέλλα δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ! Το κενό που άφησες φεύγοντας δεν καλύφθηκε μέχρι σήμερα. Αγαπούσες όλο τον κόσμο και όλους τους βοηθούσες. Είμαστε εδώ συγκεντρωμένοι για να σου πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Δεν ξεχάσαμε την όμορφη καρδιά σου. Δεν ξεχάσαμε τις καλοσύνες που έκανες για όλη την Ομογένεια. Η ζωή σου ήταν όλη μια λέξη, η αγάπη και μία προσευχή. Πώς να ξεχάσουμε τον άνθρωπο που ήταν γεμάτος αγάπη για τον συνάνθρωπό του. Πώς να ξεχάσουμε τον άνθρωπο που ήταν γεμάτος δύναμη.  Οι καλοσύνες σου σε συνοδεύουν εκεί που βρίσκεσαι. Η Στέλλα αγάπησε την Εκκλησία. Η  Στέλλα αγάπησε την ελληνική της καταγωγή. Το σώμα της λείπει από εμάς και την Παροικία, αλλά είναι παρούσα με την μεγάλη αγάπη της. Είναι παρούσα με τα μεγάλα έργα που άφησε πίσω της. Είναι μαζί μας στις δύσκολες ημέρες που περνούμε και αυτό είναι το ωραιότερο στεφάνι για την Στέλλα μας. Θα σε θυμόμαστε πάντοτε και η ευλογία του Θεού να είναι κοντά σου. Και η Παναγία στην Ηλιούπολη που τόσο αγάπησες και ανακαίνισες τον Ναό της θα είναι πάντα κοντά σου για να σου χαρίζει την αιώνια γαλήνη».

Αιωνία της η μνήμη!

Αρέσει σε %d bloggers: