Με κατάνυξη τελέσθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 η Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Χελουάν, υπό τον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, παρουσία ιερέων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και δεκάδων πιστών.

Ο σεπτός ιεράρχης που αφουγκράζεται το ποίμνιό του, πήρε την πρωτοβουλία να βάλει λεωφορεία προκειμένου να μεταφερθούν οι πιστοί από κάθε γωνιά του Καΐρου για να Λειτουργηθούν στο εκκλησάκι. Έτσι, από το πρωί του Σαββάτου πιστοί από την Ηλιούπολη και το Ντάχερ πήγαν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στον εμβληματικό – για την ελληνική παροικία του Καΐρου – ναό.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος αναφέρθηκε στην επιθυμία των πιστών να επισκέπτονται τον ναό, ακόμη και αν αυτός βρίσκεται στη γειτονιά που δεν υπάρχει πλέον ελληνική παροικία και τους διαβεβαίωσε ότι θα Λειτουργείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ευχαρίστησε, επίσης, τις τοπικές αρχές και την αστυνομία οι οποίες στηρίζουν το έργο του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον μητροπολίτη Μέμφιδος πλαισίωσε ο π. Μιχαήλ από την Ηλιούπολη, ο π. Δαμασκηνός και ο π. Ιωσήφ από το Ντάχερ και ο π. Τιμόθεος, ο οποίος όπως και οι υπόλοιποι ιερείς ανήκουν στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Αρέσει σε %d bloggers: