Στην Ελλάδα και πιθανότατα στην Κρήτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου η νέα τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στην οποία θα συμμετέχουν οι ηγέτες των τριών χωρών.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τη νoτιοανατολική  Μεσόγειο την εκπόνηση κοινών έργων που αφορούν την ενέργεια, την αλιεία, τη βιομηχανία και τη δημιουργία ενός δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας που θα συνδέει την Αφρική με την Ευρώπη.

O Αιγυπτιώτης Γιώργος Φλωρεντής, γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, θα έρθει στο Κάιρο προκειμένου να προετοιμάσει την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα. στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Νέο Φως», της εφημερίδας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, λίγες μέρες πριν την τριμερή θα φτάσει στην Αίγυπτο και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Γιώργος Φλωρεντής προκειμένου να προετοιμάσει την συνάντηση, αναλαμβάνοντας το σκέλος των αρμοδιοτήτων που άπτονται στο υπ.ΨΗΠΤΕ. Ο κ. Φλωρεντής ως Αιγυπτιώτης μιλά άπταιστα αραβικά. Διακρίνεται για την αμεσότητά και την αποτελεσματικότητά του και είναι χαμηλών τόνων.

Αρέσει σε %d bloggers: