Τρία σημαντικά ταξίδια σε Πολωνία, Ουκρανία και Ζιμπάμπουε θα πραγματοποιήσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2018, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας του Αποστόλου Μάρκου, ξεκίνησε εχθές, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018, τις επίσημες επισκέψεις του. Ήδη έχει φτάσει στην Πολωνία, όπου θα παραμείνει έως τις 25 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση που του απεύθυνε ο επικεφαλής της, ο Αρχιεπίσκοπος Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββας.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ με τον Αρχιεπίσκοπο Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββα.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στο αεροδρόμιο στην Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο Αρχιεπίσκοπος Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας, ο οποίος τον καλωσόρισε μαζί με Μητροπολίτες, κληρικούς και συνεργάτες του.

Ωστόσο, η επίσημη υποδοχή του έγινε λίγο αργότερα, στον καθεδρικό ναό της Αγ. Μαρίας Μαγδαληνής Βαρσοβίας.

Στους στενούς δεσμούς και στις αγαστές σχέσεις που έχουν οι δύο Εκκλησίες αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας, καλοσωρίζοντας τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε για την υποδοχή, εκφράζοντας τη χαρά του που για το γεγονός ότι για πρώτη φορά βρίσκεται στην Πολωνία και ευλόγησε τους παρεβρισκομένους. Αναφέρθηκε στην ιστορία του Πατριαρχείου και αναφέρθηκε στις προοπτικές του. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των Προκαθημένων των δύο Εκκλησιών.

Επίσης, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας του Αποστόλου Μάρκου, απευθυνόμενος προς τον Πρόξενο της Αιγύπτου, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sissi για τη συνεργασία που έχουν οι αρχές της χώρας με το Πατριαρχείο και ευχήθηκε η Αίγυπτος να ευημερήσει.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης ξεναγήθηκε στο εκκλησιαστικό μουσείο και το μητροπολιτικό παρεκκλήσι του Αγ. Σάββα, ενώ παρακάθησε σε δείπνο με κληρικούς της Βαρσοβίας.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συνοδεύουν στην επίσημη επίσκεψή του στην Εκκλησία της Πολωνίας, ο Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας και ο Αρχιμανδρίτης κ. Σίλβεστρος.

Επόμενος σταθμός η Οδησσός

Επόμενος σταθμός του Πατριάρχη Αλεξανδρείας είναι η Οδησσός, όπου θα μεταβεί από τις 27 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει μεχρι την 1η Οκτωβρίου 2018. Εκεί μεταβαίνει με πρόσκληση του οικείου Μητροπολίτη Οδησσού κ. Αγαθάγγελου τους οποίους συνδέσει φιλία χρόνων.

Ζιμπάμπουε

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Ζιμπάμπουε.

Τρίτος σταθμός των σημαντικών ταξιδιών που πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, το φθινόπωρο του 2018 είναι η Μητρόπολη Ζιμπάμπουε όπου θα κάνει ποιμαντορική επίσκεψη από τις 6 έως τις 20 Οκτωβρίου. Στη χώρα της νοτιοανατολικής Αφρικής, συνοδεία του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ θα δει από κοντά τις υποδομές που ανεγείρει το Πατριαρχείο για τους κατοίκους και θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να συνεχιστεί το πλούσιο έργο του στην περιοχή.

Αρέσει σε %d bloggers: