Δέκα ελληνικές εταιρείες συμμετέχουν στην εμπορική έκθεση ”BIG 5 Construct Egypt” που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Αιγύπτου, από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Στην έκθεση συμμετέχουν ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή και εξαγωγή οικοδομικών και πυρίμαχων υλικών, χρωμάτων, βερνικιών, μαρμάρων, πετρωμάτων, αξεσουάρ πόρτας, εξαρτημάτων κουζίνας και ντουλάπας, αρχιτεκτονικών πάνελ κ.α
Για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στον κατασκευαστικό κλάδο αναφέρθηκε στο «Νέο Φως» ο κ. Παντελής Γκάσιος, σύμβουλος οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο.

Υπογράμμισε, ότι ο συγκεκριμένος κλάδος αυξάνεται ετησίως κατά 10% και ότι στην Αίγυπτο υπάρχουν ανάγκες – ιδιαίτερα στα οικιστικά projects – για προϊόντα που προέρχονται από την Ευρώπη. Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα ελληνικά προϊόντα.

Για την προοπτική που έχουν οι ελληνικές εταιρείες στην Αίγυπτο αναφέρθηκε ο κ. Παναγιώτης Μιχαλέας, ο οποίος εκπροσώπησε τη Vernilac στην έκθεση. Είπε, χαρακτηριστικά ότι Αιγύπτιοι και Έλληνες έχουν κοινούς δεσμούς και τόνισε ότι τα ελληνικά προϊόντα απευθύνονται σε όσους αναζητούν ευρωπαϊκά και ποιοτικά προϊόντα στην Αιγυπτιακή αγορά.


Συγκεκριμένα στην έκθεση συμμετέχουν οι εταιρείες: Mathios Refractories SA,VERNILAC SA, Iktinos, Hellas S.A, Nikolidakis Group SA, Convex SA,Thrace Group, Eltop SA, LAMDA – LEVENTIS SA, MONDO PORTA LTD, T-FITTINGS Ltd.

Σημειώνεται, ότι, η Ελλάδα έδωσε το παρόν της στην έκθεση μέσω της συμμετοχής της “Enterprise Greece Invest & Trade”, που προωθεί τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες στην παγκόσμια αγορά και διευκολύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Αρέσει σε %d bloggers: