Ο ελληνισμός της Αιγύπτου και η ομογένεια της Αρμενίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το πρωί της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και ο υπουργός Μετανάστευσης και Διασποράς της Αρμενίας  κ.  Μαχιτάρ Χαϊραμπιτιάν.

Ο  κ.  Χαϊραμπιτιάν μίλησε για τη δυναμική που αναπτύσσουν οι παροικίες των αρμενίων στο εξωτερικό και ιδιαίτερα για την Αιγυπτιακή, καθώς και για τους στενούς δεσμούς που διατηρούν με την πατρίδα τους. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Ελληνισμό της Αιγύπτου και ιδιαίτερα για την παροικία του Καΐρου που κάνει πολυσχιδές έργο.

Ο κ. Καβαλής, από την πλευρά του μίλησε για τα κίνητρα που δίνει η Ε.Κ.Κ στους νέους ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου που παρέχει υψηλού επίπεδου υπηρεσίες, είναι αναγνωρισμένο από την Αίγυπτο και κάνει σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο και τον ΕΟΠΥΥ. Όπως είπε ο κ. Καβαλής,  το Ε.Ν.Κ, κάνει ειδικές τιμές την Αρμενική Παροικία .

Συμφωνήθηκε, επίσης,  η συνεργασία με την κοινότητα των Αρμενίων και την οργάνωση κοινών εκδηλώσεων , εκδρομών και δραστηριοτήτων που αφορούν τους νέους.  Η διοργάνωση των κοινών δραστηριοτήτων θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τον Πρόεδρο της Αρμενικής παροικίας.

Επίσης, ο κ. Καβαλής χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία που έχει η Ε.Κ.Κ με την Αιγυπτιακή πολιτεία. Ο κ. Καβαλής με τον κ. Χαϊραμπιτιάν στο πλαίσιο της συνάντησής τους, που διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα, αναφέρθηκαν  και στους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτύξει Ελλάδα και Αρμενία.

Αρέσει σε %d bloggers: