Έναν αγαπημένο του φίλο και σεπτό ιεράρχη επισκέπτεται από τις 27 Σεπτεμβρίου ο Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’. Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Οδησσού και Ισμαήλ κ. Αγαθαγγέλο, ο οποίος φέτος γιορτάζει τα 80α γεννέθλιά του.

Ο  Πατριάρχης Αλεξανδρείας έφτασε στην Οδησσό, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο των 80ων γενεθλίων του Μητροπολίτη.

Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας του Αποστόλου Μάρκου υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο οικείος ποιμενάρχης κ. Αγαθάγγελος, πλαισιούμενος από τους Μητροπολίτες Ντονιέτσκ και Μαριουπόλεως κ. Ιλαρίωνα, Γκόρλοβκας και Σλαβιάνσκ κ. Μητροφάνη και τους Επισκόπους Ιούζνενσκ κ. Διόδωρο και Αρτσίζ κ. Βίκτωρα.


Αμέσως μετά την υποδοχή, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και όλοι οι ιεράρχες κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ουσπένσκι, έδρα του Μητροπολίτου κ. Αγαθαγγέλου.

Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου έγινε θερμά δεκτός με πρωτοφανή ενθουσιασμό από χιλιάδες ανθρώπους που τον περίμεναν για να λάβουν την ευλογία του. Εκεί τελέσθηκε Δοξολογία και δέηση για την ομόνοια και την ενότητα της Ορθοδόξου Ουκρανικής Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Οδησσού και Ισμαήλ κ. Αγαθάγγελος, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πρόσωπο του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, ευχαριστώντας τον για την αποδοχή της πρόσκλησης. Αναφέρθηκε όμως και στη φιλία τους από τη δεκαετή διακονία του στην πόλη της Οδησσού, ως Έξαρχος του Αλεξανδρινού Θρόνου.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Αγαθάγγελο για την πρόσκληση να εορτάσουν μαζί τα 80α γενέθλια του. Προέτρεψε δε το πλήθος των πιστών που είχαν συγκεντρωθεί εντός και εκτός του ναού, να έχουν αγάπη, ομόνοια και ενότητα στην κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας.

Αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος προσκύνησε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιννοκεντίου Μητροπολίτου Οδησσού και τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Κασπερόβσκαγια», στον παλαιό Καθεδρικό Ναό.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στην Μητροπολιτική κατοικία, όπου παρετέθη δείπνο από τον Μητροπολίτη Αγαθάγγελο, παρουσία του διευθύνοντος το Ελληνικό Προξενείο της Οδησσού κ. Σπ. Μόκα.

Αρέσει σε %d bloggers: