Ο Οίκος Αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας Moody’s αναβάθμισε, την Τετάρτη 10 Οκτωβριου 2018, τις προοπτικές του αιγυπτιακού τραπεζικού συστήματος, από σταθερό σε θετικό.

Σύμφωνα με την έκθεση του Moody’s, αυτή η θετική προοπτική έρχεται καθώς η οικονομική υποστηρίζει και την πιστωτική ανάπτυξη, την κερδοφορία των τραπεζών και την εσωτερική παραγωγή κεφαλαίων.

«Οι θετικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν επίσης τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των τραπεζών και της κυβέρνησης της Αιγύπτου (Β3 θετικό), βελτιώνοντας το πιστωτικό προφίλ», ανέφερε ο Moody’s στην έκθεσή του.

«Αυτό οφείλεται στη μεγάλη επιρροή που έχουν οι τράπεζες της Αιγύπτου στην κυβέρνηση της χώρας μέσω επενδύσεων σε τίτλους και δάνεια, τα οποία ανήλθαν στο 40% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του τραπεζικού συστήματος από τον Ιούνιο του 2018».

Το βελτιωμένο περιβάλλον λειτουργίας που ακολούθησε η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έθεσαν τη χώρα σε πορεία βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη ήταν οι βασικοί μοχλοί των θετικών προοπτικών που αποτύπωσε ο Moody’s, στην έκθεσή του.

To ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο «Νέο Φως», την εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, στις 15 Οκτωβρίου 2018 (φύλλο 682).

Αρέσει σε %d bloggers: