Μνήμες από τα παιδικά του χρόνια, ανέσυρε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 30 Οκτωβρίου 2018, τα Ελληνικά σχολεία του Καϊρου, την Αχιλλοπούλειο και την Αμπέτειο Σχολή.

Εκτός όμως από τις πατρικές του συμβουλές, ο Προκαθήμενος του Εκκλησίας του Αποστόλου Μάρκου, μοίρασε τις πατρικές του συμβουλές, μίλησε στη γλώσσα των παιδιών του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, τραγούδησε και έπαιξε μαζί του στο προαύλιο, της Σπετσεροπουλείου Σχολής.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στα Ελληνικά Σχολεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί. Ο Προκαθήμενος του Αλεξανδρινού Θρόνου πήγε στο παρεκκλήσι των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου και προσευχήθηκε.

Έξω από το παρεκκλήσι των Ελληνικών Σχολείων του Καΐρου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, είδε την προτομή της Μεγάλης Ευεργέτιδας της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου Στέλλας Κυριάζη και πρώτης αντιπροέδρου της Ε.Κ.Κ η οποία έφυγε από τη ζωή στις 31 Αυγούστου 2017.

Ο κ. Θεόδωρος μίλησε για το έργο της Στέλλας Κυριάζη που ήταν πάντα στο πλευρό τόσο της Ε.Κ.Κ όσο και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στα Ελληνικά Σχολεία, ξεκίνησε από το νηπιαγωγείο της Αχιλλοπουλείου. Οι λιλιπούτειοι μαθητές είπαν ένα τραγούδι και του έδειξαν τις ζωγραφιές τους.

Αλλά και ο Πατριάρχης, τραγούδησε μαζί τους και λίγο αργότερα, έπαιξε μαζί τους στο προαύλιο.

Στο εμβληματικό κτήριο του Σπετσεροπούλείου Ιδρύματος ο Πατριάρχης πέρασε από μία προς μία τις αίθουσες του Δημοτικού. Μίλησε με τα παιδιά όλων των ηλικιών και συμμετείχε στο μάθημά τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για την αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών και προθυμοποιήθηκε να παίξει ηλεκτρονικά παιχνίδια μαζί τους.

Επόμενος σταθμός του Πατριάρχη Αλεξανδρείας η Αμπέτειος Σχολή.

Η συνάντηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς έγινε στο αμφιθέατρο της Σχολής. Ο Πατριάρχης τους μίλησε για τα επικείμενα ταξίδια του στα βάθη της Αφρικής και για το πλούσιο ανθρωπιστικό έργο που κάνει το Πατριαρχείο, το οποίο χαίρει αναγνώρισης και από τις πολιτικές ηγεσίες των κρατών που ταξιδεύει.

Η ομιλία του Πατριάρχη προς τους μαθητές διήρκεσε περισσότερη από μισή ώρα.

Τόσο ο διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Γιώργος Ψάνης όσο και της Αμπετείου κ. Χρήστος Παπαθανασίου απεύθυναν θερμό χαιρετισμό στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στα Ελληνικά Σχολεία του Καϊρου ο κ Θεόδωρος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αναπληρωτή Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Τάσο Αναστασίου.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συνόδευαν καθ’ όλη την επίσκεψή του η Επόπτρια Γραφείων της Ε.Κ.Κ κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ και ο Κοινοτικός Επίτροπος και Μέλος της Εφορείας Εκπαιδευτηρίων κ. Ανδρέας Ρούσσος. Επίσης, παρόν ήταν και ο κ. Άγγελος Αθανασούλης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου.

 

Αρέσει σε %d bloggers: