Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές, και Αρχηγοί, όλοι μέλη του Προσκοπικού Συστήματος Καΐρου έκαναν τον Αγιασμό για τη νέα προσκοπική περίοδο 2018-2019.

To ραντεβού που έδωσαν ήταν το απόγευμα του Σαββάτου, 10 Νοεμβρίου 2018 στο προαύλιο του Σπετσεροπούλειου, εκεί που στεγάζονται η Αχιλλοπούλειος και η Αμπέτειος Σχολή.

Οι πρόσκοποι τραγούδησαν τον «Κρίκο» και το «Κέφι σου Ποτέ», είδαν ένα βίντεο με τη δράση των Ανιχνευτών από τα Προσκοπικά Συστήματα Καΐρου και Αλεξάνδρειας που έγινε τον περασμένο Απρίλιο στην Όαση της Siwa.


Επίσης απένειμαν διακρίσεις «Ερασιτεχνικών Ασχολιών», «Υποσχέσεων» και «Ανιχνευτού Δάφνης».

Την ευλογία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου Β’ μετέφερε ο πατ. Στέφανος, ο οποίος μετά τον Αγιασμό που τέλεσε έδωσε και τις πατρικές του συμβουλές στου Προσκόπους.

Ο Πρόξενος κ. Μπικής αναφέρθηκε στις αξίες και στα ιδανικά του Προσκοπισμού και ευχήθηκε μέσα από τις δράσεις τους να αποκτήσουν νέες γνώσεις.

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε ο κ. Λεωνίδας Φοντριέ, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Προέδρου κ. Χρήστου Καβαλή, ευχήθηκε στους Προσκόπους όλων των ηλικιών να έχουν μια δημιουργική χρονιά, όλο χαρές.

Παρόν στον Αγιασμό για τη νέα Προσκοπική Περίοδο 2018-2019, ήταν και ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Ρούσσος.

«Όλοι είμαστε εδώ, περνάμε καλά, γιατί είμαστε εθελοντές», είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων κ. Δημήτρης Κάβουρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι ξεκινά μια νέα χρονιά με περιπέτεια, παιχνίδι για όλους τους Προσκόπους.

Ο Αρχηγός του Συστήματος κ. Ανδρέας Γιόσρι ευχαρίστησε τα παιδιά, τους γονείς και όλους τους φίλους των Προσκόπων που ήταν παρόντες στον Αγιασμό. Ευχήθηκε καλή χρονιά, προανήγγειλε πολλές δράσεις, ευχαρίστησε την Ε.Κ.Κ και ειδικότερα την Προϊσταμένη Εφορείας Νεολαίας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου που βρίσκεται στο πλευρό των Προσκόπων.

Αρέσει σε %d bloggers: