Ανήμερα του Αγίου Μηνά, στις 11 Νοεμβρίου 2018, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος χειροτόνησε έναν νέο ιεροδιάκονο. Και το όνομα αυτού Θεόδωρος.

Η χειροτονία έγινε στην Παναγίτσα, Ηλιούπολης Καΐρου. Ο ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς οι οποίοι παρακολουθούσαν με δέος τη χειροτονία του νέου διακόνου.

Ο νέος διάκονος Θεόδωρος ήταν συγκινημένος κατά τη διάρκεια της τελετής. Στην ομιλία του διαβεβαίωσε ότι θα υπηρετεί με αφοσίωση την Εκκλησία και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος στις συμβουλές του προς τον νέο διάκονο είπε:

«…Για τη σημερινή ημέρα ξέρω ότι υπέμεινες πολύ και προσευχήθηκες πολύ. Πρέπει να ξέρεις ότι από σήμερα δεν ανήκεις ούτε στον εαυτό σου ούτε στην οικογένειά σου, αλλά στην Εκκλησία, διότι όλοι εμείς οι κληρικοί δεν ανήκουμε στον εαυτό μας αλλά στην Εκκλησία του Χριστού.

Είμαστε απλοί στρατιώτες. Καλούμαστε να διακονήσουμε τους ανθρώπους. Είναι τιμή σου να διακονείς από σήμερα το Παλαίφατο και ιστορικό Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το κατεξοχήν ιεραποστολικό πατριαρχείο, το πατριαρχείο που έκανε πράξη από την πρώτη μέρα της ύπαρξής του μέχρι σήμερα και όσο θέλει ο Θεός την εντολή του Κυρίου «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τa ἔθνη».

Με υπακοή να υπηρετείς το Πατριαρχείο μας, Τον Πατριάρχη μας με τη σεπτή εντολή του οποίου γίνεσαι σήμερα διάκονος.

Στην Εκκλησία δεν έχουμε εμείς οι κληρικοί δικό μας θέλημα αλλά υπηρετούμε και διακονούμε το θέλημα του Κυρίου μας.

Δεν είναι η τιμή που σου κάνει σήμερα η Εκκλησία μας που σε κάνει διάκονο, διότι ο κληρικός δεν είναι το τιμώμενο πρόσωπο, αλλά είναι αυτός που φέρει σε όλη του τη ζωή τον ονειδισμό του Χριστού μας. Είναι αυτός που γίνεται διάκονος των πάντων. Είναι αυτός που καλείται να πει σε κάθε άνθρωπο το πρόσωπο του Κυρίου μας.

Με αυτό το Πνεύμα της διακονίας, της προσφοράς, της θυσίας και προπάντων της υπακοής καλείσαι σήμερα να διακονήσεις την Εκκλησία μας.

Ο σημερινός άνθρωπος είναι ο πληγωμένος άνθρωπος της παραβολής που ακούσαμε σήμερα στο Ευαγγέλιο. Και εμείς οι κληρικοί δεν πρέπει να είμαστε οι ιερείς του Ευαγγελίου αλλά οι καλοί Σαμαρείτες, οι οποίοι έχουμε καθήκον μας όπως ο καλός Σαμαρείτης να περιποιηθούμε τις πνευματικές πληγές των σημερινών ανθρώπων.

Παιδί μου Θεόδωρε, είσελθε εις τη χαρά του Κυρίου σου και από εδώ και εμπρός να φέρεις μέσα σου μεγάλη πίστη πολύ κουράγιο πολύ δύναμη, πολύ υπομονή και να ξέρεις ότι ο Θεός θα σε καταξιώσει στη διακονία σου».

* H Ελληνική Κοινότητα Καΐρου κατά τη διάρκεια της χειροτονίας τροφοδοτούσε με συνεχή ροή όλους τους λογαριασμούς στα socia media (facebookinstagram και twitter) και το YouTube που διαθέτει.

Αρέσει σε %d bloggers: