Εκδήλωση μνήμης για την 17η Νοεμβρίου 1973, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Αμπέτειο Σχολή.

Οι μαθητές παρουσίασαν το χρονικό των γεγονότων του Πολυτεχνείου, ποιήματα, τραγούδια, βίντεο, ταινίες μικρού μήκους για τη 17 Νοέμβρη, μαρτυρίες από τα βασανιστήρια καθώς και ένα θεατρικό μονόπρακτο.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο διευθυντής της Αμπετείου κ. Χρήστος Παπαθανασίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής συνοδευόμενοι από τον διευθυντή τους κ. Γιώργο Ψάνη.

Παρόντες ήταν ο πατ. Στέφανος ο οποίος εκπροσώπησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’, ο Πρόξενος κ. Μπικής, ο Ακόλουθος Άμυνας κ. Παρίσης Κανούτος, ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Τάσος Αναστασίου.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί κ. Αικατερίνη Γκάτση και Ευαγγελία Νικηφόρου.

Το μήνυμα του προέδρου της Ε.Κ.Κ για την 17η Νοέμβρη

Η Δημοκρατία ούτε αφαιρείται, ούτε διαγράφεται, ,αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για την 45η Επέτειο του Πολυτεχνείου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

«Η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία επιστρέφει σήμερα 45 χρόνια πίσω για να θυμιθεί και να τιμήσει τους αγωνιστές κάθε ηλικίας και φύλου, κάθε κοινωνικής τάξης και επαγγέλματος που με την αυταπάρνηση τους απέδειξαν πως το αγαθό αυτό της Δημοκρατίας ούτε αφαιρείται ούτε διαγράφεται από την ψυχή του Έλληνα.

Τέτοιες στιγμές , δίνουν την ευκαιρία να αναλογιστεί ο καθένας μας τις ευθύνες του και απο το δικό του μετερίζι να συμβάλει στην διαφύλαξη του αγαθού της Δημοκρατίας και της ελευθερίας που έχουμε σήμερα στην χώρα μας, μακριά από τις ακραίες επιλογές , και απέναντι στις πολλές προσωπικές και αλλά εθνικές προκλήσεις που διαβιούμε!»

Αρέσει σε %d bloggers: