Έλληνες και Αιγύπτιοι δημιουργοί συναντώνται σε μια συναυλία με θέμα «Μελοποιημένη Ποίηση». Τραγούδια βασισμένα σε στίχους ποιητών και από τις δύο χώρες θα ταξιδέψουν από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο στις 21 και στις 24 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Τη συναυλία διοργανώνει σε Αλεξάνδρεια και Κάιρο,  το Παράρτημα Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου.

Στην συναυλία συμμετέχουν οι Έλληνες τραγουδιστές Κώστας Θωμαΐδης και Δημήτρης Νικολούδης, τους οποίους θα συνοδεύει στο πιάνο ο Ιωάννης Φιλιππουπολίτης. Θα ερμηνεύσουν μελοποιημένη ποίηση των Κ. Καβάφη, Γ. Σεφέρη, Οδ, Ελύτη, Ν. Καββαδία, Γ. Ρίτσου, Δ. Σολωμού, Ντ. Χριστιανόπουλου, Μ. Αναγνωστάκη, Τ. Λειβαδίτη, Μ. Ελευθερίου, Ν. Γκάτσου, Αλ. Αλκαίου, Κ. Καρυωτάκη, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Θάνου Μικρούτσικου, Μάνου Λοΐζου, Δήμου Μούτση, Γιάννη Γλέζου.

Επίσης, συμμετέχουν από Αιγυπτιακής πλευράς ο Khaled Shams με το ούτι του καθώς και το συγκρότημα Mediterranean Friends. Οι Αιγύπτιοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν μελοποιημένη ποίηση ποιητών όπως ο Αχμεντ Σάουκι, Αχμέντ Ράμι, Ιμπραχίμ Νάγκι, Κάμελ Ελσενάουι, Μπειραμ ελ Τόνσι, Αμπτελραχμάν Αλαμπνούντι, Σαλάχ Τζαχίν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Μικρό Θέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις  20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων Beit El Seheimy, στο Κάιρο.

Αρέσει σε %d bloggers: