Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, μια ημέρα μετά το λαμπρό εορτασμό των γενεθλίων του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου  ξεκινά τις εργασίες της η Ιερά Σύνοδος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018.

Το Ουκρανικό αναμένεται να κυριαρχήσει στις εργασίες του Διοικητικού Οργάνου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, όπως επίσης και η πλήρωση της Μητρόπολης Αξώμης.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την εισήγηση του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου, ο οποίος θα δώσει το στίγμα του για το έργο και την πορεία του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου. Την αντιφώνηση θα κάνει ο πρώτος τη τάξει ιεράρχης,

Τη σχετική εισήγηση για το Ουκρανικό αναμένεται να κάνει ο Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος.

Ο Μητροπολίτης Μαγαδασκάρης κ. Ιγνάτιος, αναμένεται να μιλήσει για τον Μωαμεθανισμό από τη γέννησή του έως σήμερα. Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος θα μιλήσει για το παρόν και το μέλλον της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καϊρου. Ο Μητροπολίτης Κατάνγκα κ. Μελέτιος θα καταθέσει την εμπειρία από την 30ντακονταετή διακονία του στον ιεραποστολικό αγρό.

Για τη συνάφεια του κοινωνικού – πολιτισμικού έργου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με τους στόχους των Διεθνών Πολιτικών και Κοινωνικών Οργανώσεων, θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Ζάμπια και Μαλάουι κ. Ιωάννης. Για την Οικονομία και Ακρίβεια στα Ιερά μυστήρια θα μιλήσει ο Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντα κ. Ιννοκέντιος. Με θέμα τις προκλήσεις της σύγχρονης Ιεραποστολής θα μιλήσει ο Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος.

Ολόκληρο το πρόγραμμα μπορείτε να το διαβάσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ 2018

Αρέσει σε %d bloggers: