Ο Μιχάλης Μπίσκος, ο πολιτικός μηχανικός που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μιλά για ένα άλλο σπουδαίο έργο. Για την «ανοικοδόμηση» των σχέσεων και τη συσπείρωση των Καϊρινών που ζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου, του οποίου είναι πρόεδρος.

«Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε τον Μάϊο του 1992, με στόχο και την προσέλκυση των νεοτέρων γενεών, διοργανώνοντας κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, για τη στήριξη της πρόνοιας και τη διατήρηση της φιλίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του», λέει ο κ. Μπίσκος στο «Νέο Φως».

Στόχος μας είναι να προβάλλουμε το λαμπρό πολιτισμό που οικοδόμησαν οι Καϊρινοί και μεταλαμπάδευσαν στη νεότερη γενιά. Έτσι όπως αναφέρει ο κ. Μπίσκος ο Σύλλογος έχει κάνει εκδηλώσεις για τα Ελληνικά Σχολεία του Καΐρου και τους Καϊρινούς που έχουν διαπρέψει σε όλο τον κόσμο, όπως τον Κώστα Φέρρη. Εξίσου σημαντικό είναι η εστίαση στα θέματα πρόνοιας.

Ο Σύλλογος έχει αναλάβει τη φροντίδα και την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε 14 δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Την ιατρική κάλυψή τους έχουν αναλάβει Αιγυπτιώτες γιατροί οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους.

*Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο “Νέο Φως” στις 26 Νοεμβρίου 2108.

Αρέσει σε %d bloggers: