Η συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, στέλνει ένα μήνυμα συνεργασίας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Σάββας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο, προκειμένου να παρακολουθήσει την έκθεση EDEX 2018, μετά από πρόσκληση του Αιγύπτιου ομολόγου του Στρατηγού Sedki Sobhy, μίλησε για την σημασία της έκθεσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στόχος της είναι να προβάλλει την αμυντική βιομηχανία της Αιγύπτου.

Στο περιθώριο της έκθεσης, όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, θα γίνει η Τριμερής Συνάντηση Υπουργών Αμύνης, Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Ήδη στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα βρίσκεται και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνος Καμμένος και τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Κύπριο και τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Ο κ. Αγγελίδης, είπε επίσης ότι με τις στρατηγικές συνεργασίες στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου δημιουργείται καθεστώς ασφάλειας, κλίμα ειρήνης και ανάπτυξης για τους λαούς της.

«Υπάρχει ένα momentum συνεργασίας σε πολλούς τομείς με πρωταρχικό την ενεργειακή ασφάλεια. Είναι ένας τομέας ο οποίος απασχολεί όλες αυτές τις χώρες και την Ευρώπη γιατί και αυτά θα λάβει πολλά οφέλη, εάν υπάρχει αυτή η σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”.

Σε ό,τι αφορά την άσκηση “Μέδουσα” είπε ότι καταρχήν είναι θετικά τα αποτελέσματα. Αναφέρθηκε επίσης και στη στο ρόλο των Κυπρίων που ζουν στην Αίγυπτο.

Αρέσει σε %d bloggers: