Μυσταγωγία και κατάνυξη κατά τον Μέγα Πατριαρχικό Εσπερινό που τελέσθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2018 στο ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι που βρίσκεται μέσα στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου.

Της Κάτιας Τσιμπλάκη


Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’, έφτασε στο Κάιρο μετά την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.


Μίλησε όμως και για τον νέο μητροπολίτη Κανάγκας κ. Θεοδόσιο, η χειροτονία του οποίου θα γίνει αύριο Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, ανήμερα του Αγίου Νικολάου.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Άγιο Νικόλαο, ο βίος του οποιου τον συγκινεί καθώς Νικόλαος ήταν το βαφτιστικό του όνομα.

Στoν Πατριαρχικό Εσπερινό ήταν παρόντες οι μητροπολίτες: Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και Κινσάσα κ. Νικηφόρος.

Επίσης ηταν παρών ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μιχαήλ – Χρήστος Διάμεσης και ο Πρόξενος κ. Αχιλλέας Μπικής.

Την Ελληνική Κοινότητα  Καΐρου εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ.

 H Ελληνική Κοινότητα Καΐρου κατά τη διάρκεια τoυ Μεγάλου Πατριαρχικού Εσπερινού τροφοδοτούσε με συνεχή ροή όλους τους λογαριασμούς στα socia media ( facebookinstagram και twitter ) και το YouTube που διαθέτει.

Αρέσει σε %d bloggers: