Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου 2018, ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Σπυρίδωνα Χελουάν.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος. Ο μητροπολίτης Μέμφιδος στο κήρυγμά του υπογράμμισε ότι ο σύγχρονος άνθρωπος δεν βρίσκεται σε γαλήνη αλλά σε τρικυμία.

 

«…Σε αυτή την τρικυμία δεν μπορεί να εγκατασταθεί μέσα του ο Χριστός. Για αυτό η Εκκλησία μας σήμερα τιμώντας τον Άγιο Σπυρίδωνα μας καλει να μιμηθούμε το πράο του ανθρώπου αυτού, την καλοσύνη του, να μιμηθούμε την αγιότητά του, αυτό ακριβώς που λείπει από τις δίκες μας ψυχές, την ειρήνη και τη γαλήνη. Όταν ο άνθρωπος έχει ηρεμία τότε βλέπει με πολύ διαφορετικό μάτι τα πράγματα γύρω του…», είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Μέμφιδος.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό, οι πιστοί μαζί με τον ιεράρχη, κάθισαν στο προαύλιο του ναού, αντάλλαξαν ευχές, γεύτηκαν κεράσματα και ανανέωσαν το ραντεβού τους στο ναό σε λίγες μέρες.

Στην απομακρυσμένη περιοχή του Καϊρου δεσπόζει ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, ένα κόσμημα για την Ορθόδοξη Εκκλησία, που ανακαινίσθηκε το 1928, με τις δαπάνες του Μεγάλου Ευεργέτη Θ.Π.Κότσικα.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στο προάστιο Χελουάν, βρίσκεται 33 χιλιόμετρα,έξω από το Κάιρο. Ήταν το σημείο αναφοράς, ο αγαπημένος τόπος προσκυνήματος για τις οικογένειες, τις παρέες και τις σχολικές εκδρομές της Ελληνικής Παροικίας.

Αρέσει σε %d bloggers: