Είναι ίσως ένας από τους πιο εντυπωσιακούς τάφους και χρονολογείται πριν από 4400 χρόνια. Ο λόγος για τον τάφο που  βρέθηκε πρόσφατα από τους αρχαιολόγους στο πυραμιδικό συγκρότημα της Σακάρα, κοντά στο Κάιρο. Ο τύμβος είναι «εξαιρετικά καλά διατηρημένος και διαθέτει γλυπτά μέσα», δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Χαλέντ Αλ Ενανι. Ο τάφος ανήκε σε έναν ιερέα που ονομάστηκε «Wahtye» και είναι πάνω από 4.400 χρονών, πρόσθεσε.

 Είναι διακοσμημένος με σκηνές που απεικονίζουν τον βασιλικό ιερέα με τη μητέρα, τη γυναίκα του και άλλα μέλη της οικογένειάς του, ανακοινώσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Ο «Wahtye», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν ιερέας υπό τον βασιλιά Νεφερίκκαρε κατά την πέμπτη δυναστεία (2500-2300 π.Χ.). Συνολικά, ο θάλαμος ταφής περιέχει 18 γωνίες με 24 αγάλματα.

Ο τάφος είναι διακοσμημένος με σκηνές που απεικονίζουν τον βασιλικό ιερέα με τη μητέρα, τη γυναίκα του και άλλα μέλη της οικογένειάς του, ανακοινώσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Ο «Wahtye» ήταν ιερέας υπό τον βασιλιά Νεφερίκκαρε κατά την πέμπτη δυναστεία (2500-2300 π.Χ.). Συνολικά, ο θάλαμος ταφής περιέχει 18 γωνίες με 24 αγάλματα.

Αρέσει σε %d bloggers: