Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ της Ντόχας (Doha Forum 2018, 15-16 Δεκεμβρίου), o Yφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Youssef Fakhroο, και ενημερώθηκε για τις ευκαιρίες από το άνοιγμα θέσεων εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό από την Ελλάδα, σε πολλούς τομείς που σχετίζονται και με την προετοιμασία-διοργάνωση των τελικών κυπέλλου FIFA 2022 στο Κατάρ, όπως, μεταξύ άλλων η πληροφορική, οι σύγχρονες τεχνολογίες, ο κατασκευαστικός τομέας, οι μεταφορές, ο τουρισμός και η υγεία.

Συζητήθηκαν επίσης οι μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει το Κατάρ στα εργασιακά δικαιώματα ξένων που εργάζονται στη χώρα, ενώ συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία των κυβερνήσεων των δύο χωρών για την έγκαιρη γνωστοποίηση προς την ελληνική πλευρά των αναγκών του Κατάρ σε στελεχιακό δυναμικό και η σύσταση εξειδικευμένων επιτροπών συνεργασίας για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων στον τομέα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Σε συνέχεια των επαφών του στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Doha Forum, ο κ. Κουίκ, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Υφυπουργό Παιδείας του Κατάρ, και συνομίλησε με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Α. Guterres, τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Çavuşoğlu, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας, Τ. Meleșcanu, και τον πρώην Καγκελάριο και Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, S. Gabriel.

Με την ευκαιρία του ταξιδιού του στην Ντόχα ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με εργαζομένους στην ελληνική Πρεσβεία, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών εταιρειών που επιχειρούν στο Κατάρ.

Αρέσει σε %d bloggers: