Οι Καλικάτζαροι, ο Άγιος Βασίλης, τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, το δέντρο με τα λαμπιόνια, η μαμά, η γιαγιά. Όλοι τους πρωταγωνιστές της πιο «μαγικής» Χριστουγεννιάτικης ιστορίας που συνέθεσαν στη σχολική τους εορτή οι λιλιπούτειοι μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής.

Οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είπαν με τον πιο ξεχωριστό τρόπο χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος, σε όλη την παροικία.

Με σκετσάκια, τραγούδια, κάλαντα και ποιήματα, έριξαν λίγη από την «αστερόσκονη» της παιδικής ηλικίας σε όλους όσοι την παρακολούθησαν.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο πατ. Στέφανος ο οποίος μετέφερε την ευλογία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’ και μίλησε για την καταγωγή του χριστουγεννιάτικου δέντρου που έλκει από το Βυζάντιο.

Επίσης, ήταν παρών ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος και ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Τάσος Αναστασίου ο οποίος συνεχάρει τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους και έστειλε και εκείνος τις ευχές του για τη Νέα Χρονιά.

Την Ε.Κ.Κ. εκπροσώπησε ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Λεωνίδας Φοντριέ, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου Σχολής.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Γιώργου Ψάνη, οι εκπαιδευτικοί, κ. Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, κ. Αθανασία Δημοπούλου, κ. Ιωάννα Κατσιφάρα.

Αρέσει σε %d bloggers: