Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο Γενικός Πρόξενος, εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και οι Πρόσκοποι έδωσαν σήμερα, Παραμονή των Χριστουγέννων, τις πιο θερμές ευχές τους στους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου της Ε.Κ.Κ.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.Θεόδωρος, αφού άκουσε τα Κάλαντα από τους νέους στην Πατριαρχική Επιτροπεία, επισκέφθηκε το Γηροκομείο της Ε.Κ.Κ, που στεγάζεται στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου.

Εκεί τους επεφύλαξαν θερμή υποδοχή, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο Προϊστάμενος της Εφορείας του Οίκου Ευγηρίας και Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Ρούσσος, ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Στέλιος Χαλκιάς, ο Γενικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Καϊρου της Ε.Κ.Κ, Dr. Σαμουίλ Λούις.


Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ξεκίνησε την επίσκεψή του, από το παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα που βρίσκεται μέσα στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου. Άναψε ένα κερί και προσευχήθηκε. Λίγο πριν αναχωρήσει αποκάλυψε στους παρευρισκομένους ότι επικοινώνησαν μαζί του από μουσείο της Ρωσίας και του είπαν ότι η αγιογράφηση του τέμπλου είναι από έναν διακεκριμένο καλλιτέχνη.

Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, μαζί με τον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο και τη συνοδεία του, κατευθύνθηκε στο γηροκομείο.

Συνομίλησε με τους γέροντες και τους προσέφερε δώρα, γλυκά καθώς από ένα φάκελο με χρήματα. Δώρα προσέφερε ο Γενικός Πρόξενος κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος καθώς και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καΐρου με τον Αρχηγό του κ. Ανδρέα Γιόσρι.

Οι Πρόσκοποι, με το νεανικό ενθουσιασμό και την ευγένειά τους, είπαν τα κάλαντα στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’ στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί η Ε.Κ.Κ στο Γηροκομείο. Συγκεκριμένα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστο Καβαλή, τον Προϊστάμενο της Εφορείας του Οίκου Ευγηρίας κ. Ανδρέα Ρούσσο και όλα τα νέα ηλικιακά στελέχη της Κοινότητας, που όπως είπε χαρακτηριστικά προσφέρουν με πολύ αγάπη και αξιοπρέπεια. «Είναι μεγάλο πράγμα, αυτό που δίνεις στον άλλο, να το δίνεις με αξιοπρέπεια… Θα ήθελα να ευχηθώ από αυτή τη γωνιά του Ιδρύματος της Κοινότητάς μας, χρόνια πολλά σε όλους. Να έχουμε κουράγιο, να έχουμε ελπίδα…», είπε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Αναφέρθηκε και στην Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ Στέλλα Κυριάζη η οποία δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας και είπε ότι αυτή η επίσκεψή του είναι αφιερωμένη σε αυτήν, που αγάπησε το Κάιρο και όλους τους φτωχούς ανθρώπους. Σημειώνεται ότι λίγο αργότερα οι κόρες της αείμνηστης Στέλλας Κυριάζη προσέφεραν το εορταστικό γεύμα στους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου της Ε.Κ.Κ.

Κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Γηροκομείο της Ε.Κ.Κ, παρών ήταν ο Διευθυντής του Μεταφραστικού της Ε.Κ.Κ κ. Απόστολος Γυφτογεωργίου, η κ. Αγγέλα Χαραλαμποπούλου, Διευθύντρια του Γηροκομείου και η αναπληρώτρια κ. Μάχα Ελ Γουακίλ.
Παρούσα, ήταν επίσης και η κ. Βάσω Γαζή, Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών Καΐρου.

Αρέσει σε %d bloggers: