«Χριστός γεννάται σήμερον εν Βηθλεέμ τη πόλη…». Το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Χριστού έφεραν σήμερα στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, οι Πρόσκοποι. Φορώντας τις προσκοπικές στολές τους και κρατώντας τας τριγωνάκια τους,  είπαν τα Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου υποδέχθηκε τα παιδιά στην αίθουσα του θρόνου. Μίλησε μαζι τους και τους προσέφερε από ένα αναμνηστικό δώρο. Δίπλα στον Πατριάρχη Αλεξαδρείας βρισκόταν ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Αλλά και εκείνα του επεφύλαξαν μια έκπληξη. Μέλη των Προσκόπων που παρακολουθούν τα Κατηχητικά μαθήματα φιλοτέχνησαν μαζί με τον πατ. Στέφανο, ένα αστέρι από οικολογικά υλικά. Ο Πατριάρχης ενθουσιάσθηκε με το δώρο τους και στόλισε με αυτό την αίθουσα του θρόνου.

Τα παιδιά συνόδευσε ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καΐρου κ. Ανδρέας Γιόσρι, ο Υπαρχηγός Συστήματος κ. Χρήστος Αντωνίου, η Αρχηγός Ομάδας κ. Ναταλί Σάϊντ και η Υπαρχηγός της Αγέλης Λυκοπούλων κ. Έντζη Χάλεντ.

Αρέσει σε %d bloggers: