Μια από τις πρώτες επισκέψεις που δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος για το νέο έτος 2019, είναι κληρικοί της Κοπτικής Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου 2019, υποδέχθηκε στην Έδρα του Πατριαρχείου, ομάδα από εβδομήντα πέντε κληρικούς της Κοπτικής Εκκλησίας από την Αλεξάνδρεια, προεξάρχοντος του Εκπροσώπου του Κόπτη Πατριάρχη στην Αλεξάνδρεια, Επισκόπου κ. Παύλου, οι οποίοι πραγματοποίησαν για πρώτη φορά επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τους υποδέχθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου. Απευθυνόμενος προς τον Επίσκοπο κ. Παύλο, ευχήθηκε χρόνια πολλά προς τον Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας κ. Tawadros II για το νέο έτος.

Κατά την ομιλία του απηύθυνε προς τους επισκέπτες θερμές ευχές για την επικείμενη (κατά το παλαιό ημερολόγιο) Εορτή των Χριστουγέννων, εκφράζοντας τη λύπη του για τα αθώα θύματα χριστιανών της Κοπτικής Εκκλησίας, που έχασαν τη ζωή τους από τον εξτρεμισμό. Ευχαρίστησε δε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο κ. Σίσι, διότι αγωνίζεται για την καταπολέμηση του φαινομένου αυτού.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πατριαρχείου, την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη και το Αρχαιολογικό Μουσείο από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο, ενώ στη συνέχεια παρετέθη γεύμα.

Αρέσει σε %d bloggers: