Το τσουχτερό κρύο δεν εμπόδισε δεκάδες παροίκους να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό των Υδάτων στο Κάιρο.
Η ρίψη του Σταυρού έγινε στα νερά του Νείλου από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο.

Από το πρωί στους Ορθόδοξους ναούς του Καΐρου, οι πάροικοι παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και αντάλλαξαν ευχές για υγεία.

Στην Παναγία Ηλιούπολης χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος. Παράλληλα, στο ναό του Αγίου Νικολάου, στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο πατ. Τιμόθεος και ο πατ. Στέφανος.

Στην τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων ήταν παρόντες ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, και ο Πρόξενος κ. Αχιλλέας Μπικής.

Την Ελληνική Κοινότητας Καΐρου εκπροσώπησε ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Στέλιος Χαλκιάς. Ενώ στην τελετή του Αγιασμού παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΕΝΟΚ κ. Γιώργος Χαγιάτ και μέλη του ΔΣ. Δυναμική ήταν για άλλη μια φορά και η παρουσία των προσκόπων του Καϊρου.

Ελληνική Κοινότητα Καΐρου τροφοδοτούσε με συνεχή ροή όλους τους λογαριασμούς στα socia mediafacebookinstagram και twitter ) και το YouTube που διαθέτει, με εικόνες και video από τον εορτασμό των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των Υδάτων.

Αρέσει σε %d bloggers: