Ξενάγηση στα έργα αποκατάστασης του εμβληματικού ναού της Ε.Κ.Κ, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Ιανουαρίου 2019, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ.

Ο υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά τόσο στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου όσο και στη Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη.

Τον κ. Κουίκ, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μιχάλη Διάμεση, ξενάγησε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και προϊσταμένη της Εφορείας Ναών κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η οποία του μίλησε για την ιστορία του Κοινοτικού Ναού, που έχει συνδεθεί με τις μεγάλες ιστορικές στιγμές της Ελληνικής Κοινότητας.

Επίσης η κ. Σκουφαρίδου ευχαρίστησε τον κ. Κουίκ εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή αλλά και της Κοινοτικής Επιτροπής για το ενδιαφέρον που δείχνει για τη διευθέτηση των προβλημάτων των Αιγυπτιωτών και για την παρακολούθηση των ζητημάτων που αφορουν την Ε.Κ.Κ.,

Από την πλευρά του ο πολιτικός μηχανικός κ. Μιχάλης Μπίσκος, ο οποίος έχει κάνει το σχεδιασμό, την μελέτη και επιβλέπει την κατασκευή του έργου, παρουσίασε τις τεχνικές λεπτομέρειες αποκατάστασης του ναού.

Τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’ εκπροσώπησε ο πατ. Τιμόθεος, ενώ κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ήταν παρόν και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του κ. Κουίκ κ. Κώστας Μεϊμάρης .

«Είναι εντυπωσιακό αυτό που γίνεται εδώ στον Ιερό Ναό της Ελληνικής Κοινότητας του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι καταδεικνύεται από τον Ελληνισμό της Αιγύπτου και από τον Ελληνισμό του Καΐρου και από την Ελληνική Κοινότητα, ότι η Ορθοδοξία είναι τόσο δεμένη με τον Ελληνισμό».

Ο κ. Κουίκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της Ελληνικής Κοινότητας Καιρου και στην Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη μεταφέροντας τις προσωπικές του ευχαριστίες, του υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Δημοκρατίας για το σπουδαίο έργο που επιτελεί.

Αναφέρθηκε επίσης και στο σημαντικό  έργο της κ. Σκουφαρίδου αλλά και στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας το οποίο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως είπε, πρωτοστατεί στο να καταδείξουν ότι «οι θρησκείες είναι για να μας ενώνουν και όχι για να μας χωρίζουν. Ότι η θρησκείες είναι εκείνες οι οποίες πρέπει να επιβάλλουν την ειρήνη την αγάπη τη συμπόνια και την αλληλεγγύη και όχι να προκαλούν εντάσεις», είπε ο κ. Κουίκ.,

.

Αρέσει σε %d bloggers: