Το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο στη Σούμπρα, έκοψε στις 27 Ιανουαρίου τη βασιλόπιτά του.

Η τελετή ήταν συγκινητική. Ο μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, μαζί με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο και τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Ζουμπουλίδη έκοψαν το πρώτο κομμάτι.

Ο κ. Ζουμπουλίδης καλωσόρισε όλους του παροίκους οι οποίοι κατέκλυσαν το πνευματικό κέντρο και που για άλλη μια φορά τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή του. Διαβεβαίωσε δε ότι το Κέντρο θα συνεχίσει τις προσπάθειές του ώστε το νέο έτος να είναι ακόμη πιο δημιουργικό.

Ο μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο οποίος είναι και Πατριαρχικός Επίτροπος Καϊρου, εξέφρασε την ικανοποίησή του που επισκέφθηκε για άλλη μια φορά τη Σούμπρα αλλά και για το γεγονός ότι το Κέντρο προσφέρει βοήθεια στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Posted by Ελληνική Κοινότητα Καΐρου on Sunday, January 27, 2019

Μίλησε όμως και για τα μέλη του προεδρείου που πολλές φορές αφήνουν τις δουλειές τους, όπως είπε χαρακτηριστικά, για να προσφέρουν στους συνανθρώπους μας. «Οι εποχές είναι δύσκολες αλλά στις δύσκολες εποχές τα παλικάρια φαίνονται”, είπε ο κ. Νικόδημος.

Ο κ. Δασκαλόπουλος στην ομιλία του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρίσκεται στην ιστορική Σούμπρα. «Το πνεύμα της ομογένειας είναι μεγαλειώδες. Είναι το πνεύμα της προσφοράς, το πνεύμα της κοινωνικής συμπαράστασης, της συνεργασίας και του Ελληνισμού που μπορεί και ξέρει να προσφέρει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δασκαλόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κ. Μαρία Χέλμη έκανε τον οικονομικό απολογισμό και τον απολογισμό έργου για το 2018.

Νωρίτερα, στο ναό των Αγίων Αναργύρων ο μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Posted by Ελληνική Κοινότητα Καΐρου on Sunday, January 27, 2019

Ο ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς που και αυτή την Κυριακή ήρθαν στην ιστορική συνοικία, στην οποία στα μέσα του 20ου αιώνα άνθισε ο Ελληνισμός.

Ο μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος στο κήρυγμά του τόνισε την ανάγκη να υπερβούμε τον αμαρτωλό εαυτό μας προκειμένου να συναντήσουμε το Χριστό. «Πρέπει να ζήσουμε αυτή την υπέρβαση. Και όταν ο άνθρωπος υπερβαίνει τον εαυτό του και ζητά με πόθο ψυχής να συναντήσει το Χριστό, τότε ο Χριστός σπεύδει πρώτος να τον συναντήσει».

Αρέσει σε %d bloggers: