Η Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου ΨΗΠΤΕ κ. Γιώργος Φλωρεντής και ο κ .Στέφανος Π. Ταμβάκης, επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Μέλος του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος « Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και τ. Πρόεδρος ΣΑΕ, παραβρέθηκαν στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Μπίσκος μίλησε μεταξύ άλλων για το πολυσχιδές έργο που αναπτύσσει ο Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου και απένειμε τιμητική διάκριση στον κ. Στέφανο Π. Ταμβάκη για το ευρύ έργο του. Όπως είπε ο κ. Μπίσκος επί δεκαετίες έχουν παράλληλη πορεία και τον συνδέουν κοινοί αγώνες με τον κ. Ταμβάκη.

Ο κ. Μπίσκος αναφέρθηκε όμως και στο ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, το μεγαλόπνοο έργο της αποκατάστασής του οποίου, έχουν αναλάβει από κοινού η Ε.Κ.Κ και η κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη. Άλλωστε ο κ. Μπίσκος είναι ο πολιτικός μηχανικός που έκανε τα σχέδια και επιβλέπει βήμα προς βήμα τις εργασίες αποκατάστασής του.

Ο κ. Μπίσκος στο χαιρετισμό του μετέφερε στους Καϊρινούς της Αθήνας τους χαιρετισμούς του προέδρου της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστου Καβαλή και τις ευχές του για ένα δημιουργικό 2019. «Θα ήθελα να θυμίσω ότι και εμείς σαν Σύλλογος είμαστε αρωγοί και υποστηρίζουμε το μεγαλόπνοο έργο που κάνει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, τόσο στο πολιτιστικό όσο και στον κοινωνικό τομέα», είπε ο κ. Μπίσκος αναφερόμενος στην άριστη συνεργασία που έχει με την Ε.Κ.Κ.

Στ. Ταμβάκης: Οι Αιγυπτιώτες διαδραματίζουμε καταλυτικό ρόλο σε θέματα που αφορούν τις δυο Πατρίδες μας, την Αίγυπτο και την Ελλάδα

Ο κ. Ταμβάκης, παραλαμβάνοντας τη διάκρισή του, εξέφρασε από την πλευρά του την ικανοποίησή του για το ότι στην εκδήλωση παρευρίσκονται, συναγωνιστές και συνοδοιπόροι στους κοινούς αγώνες που τους συνδέουν τα ιδανικά του Αιγυπτιώτη Έλληνα.

Αναφέρθηκε στον προσωπικό στόχο που έχει θέσει επί σαράντα χρόνια, να προβάλλει δηλαδή, τη δύναμη και τη συνοχή του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, καθώς επίσης στην στήριξη και προβολή του Δευτερόθρονου Παλαιφάτου Πατριαρχείου.

«Έχει αποδείξει ο Αιγυπτιώτης Έλληνας  σήμερα, ότι μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε θέματα που αφορούν  τις δυο  Πατρίδες  μας, την Αίγυπτο και την Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να επιδιώξει και την ακόμα μεγαλύτερη  προβολή της συμπαγούς δύναμης του και των πολλαπλών  ικανοτήτων του.  Για τον σκοπό αυτό θα συνεχίσω να προσφέρω  ενεργά τις υπηρεσίες μου, από την οποία θέση και εάν  βρίσκομαι», είπε μεταξύ άλλων και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΣΕΚ, κ.Μιχάλη Μπίσκο για την τιμητική διάκριση που του απένειμε.

Στ. Ταμβάκης: Ηγέτης του Ελληνισμού στην Αίγυπτο ο Χρ. Καβαλής

Ιδιαίτερη αναφορά όμως έκανε και στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και ιδιαιτέρως στον πρόεδρό της κ. Χρήστο Καβαλή για το έργο του. 

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί  που σήμερα  ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός του Καΐρου εκπροσωπείται εδώ στην Ελλάδα  αλλά και στην Νειλοχώρα από  δραστήριους  και  προοδευτικούς Πρόεδρους  όπως  τον Μιχάλη τον Μπίσκο και τον Χρήστο Καβαλή. Θα ήταν παράληψή μου να μην  αναφερθώ στο μεγάλο  φιλανθρωπικό,  πολιτιστικό και διεκδικητικό έργο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, υπό την  Προεδρία  του χαλκέντερου φίλου Πρόεδρου και  νέου  Ηγέτη  του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού στην Αίγυπτο επί 18  συναπτά χρόνια, κ. Χρήστου Καβαλή».   

Ο χαιρετισμός του Γιώργου Φλωρεντή και οι έπαινοι για την Ε.Κ.Κ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και ο Γ.Γ του υπουργείου ΨΗΠΤΕ κ. Γιώργος Φλωρεντής στο έργο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου. Ειδικότερα εξέφρασε την υποστήριξή του στο έργο που επιτελεί ο πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τους συνδέει βαθιά φιλία από το 1981. Εξέφρασε όμως και τη χαρά του για την τιμητική διάκριση του κ. Ταμβάκη, του οποίου στο παρελθόν υπήρξε στενός συνεργάτης.

Στην εκδήλωση ήταν παρούσα και η κ. Χαραλαμπάκη, εκπρόσωπος της Γ.Γ.Α.Ε, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΕΝΟΑ κ. Ρότζερ Γκάτ και οι εκπρόσωποι Συλλόγων Αιγυπτιωτών, όπως ο κ. Μάκης Κυριακίδης, ο κ. Άρης Θεοχαρίδης, ο κ. Μιχάλης Κωβαίος κ.α.

Η εκδήλωση έγινε στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

Αρέσει σε %d bloggers: