Για μία ακόμη χρονιά συμμετείχε δυναμικά το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου στο Φεστιβάλ Πολιτισμού του Πολιτιστικού Κέντρου El Sawy Cultural Wheel στο Ζαμάλεκ του Καΐρου, στη 16η του διοργάνωση, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Νεολαίας Καΐρου (ΣΕΝΕΚ). Πολλές αντιπροσωπείες από διάφορες χώρες του κόσμου, συναντήθηκαν στον χώρο της έκθεσης πολιτιστικών υπηρεσιών από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, προβάλλοντας τον πολιτισμό της χώρας τους και το κύριο πολιτιστικό αγαθό, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Περισσότερες από 20 χώρες συμμετείχαν και φέτος στη διοργάνωση στα περίπτερα που αναπτύχθηκαν περιμετρικά της αίθουσας εκδηλώσεων που βρίσκεται δίπλα στο Νείλο. Από νωρίς το μεσημέρι εκατοντάδες επισκέπτες συμμετείχαν στη γιορτή αυτή του πολιτισμού, παρακολουθώντας στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ τις παρουσιάσεις των εθνικών αντιπροσωπειών.

Στο Ελληνικό περίπτερο που επιμελήθηκε το Ε.Π.Κ.Κ οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον πολιτισμό της χώρας μας μέσα από έντυπο επικοινωνιακό υλικό και φωτογραφίες.

Θερμό χειροκρότημα για τους παραδοσιακούς χορούς από τον Σ.Ε.ΝΕ.Κ

Εντυπωσιακή συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του ΣΕΝΕΚ για 3η συνεχόμενη χρονιά στο 16o Φεστιβάλ Πολιτισμού του El Sawy Cultural Wheel.

Η χορευτική ομάδα του Σ.Ε.ΝΕ.Κ ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με τους Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασε και απέσπασε παρατεταμένο χειροκρότημα. Κατά γενική ομολογία των παρευρισκομένων η συμμετέχουσα Ελληνική νεολαία έφερε την Ελλάδα έστω και για λίγο στην Πρωτεύουσα της Αιγύπτου

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ανδρέας Γιόσρι ευχαριστεί όλους του τους συνεργάτες στο Δ.Σ για τη συνεχή υποστήριξη και βοήθεια που παρέχουν πάντα στους Έλληνες νέους του Καΐρου, καθώς ευχαριστεί θερμά και όλα τα μέλη του χορευτικού (οι οποίοι είναι και μέλη του Συλλόγου), οι οποίοι πάντα μας κάνουν υπερήφανους και πάντα μας εντυπωσιάζουν σε όλες της συμμετοχές του συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα.

Η χορευτική ομάδα του ΣΕΝΕΚ χόρεψε καλαματιανό, ικαριώτικο, πεντοζάλη, ζεμπέκικο, χασάπικο. Ο Πρόεδρος του ΣΕΝΕΚ κ. Ανδρέας Γιόσρι εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες επίσης στην διοίκηση του Ε.Π.Κ.Κ και ειδικά στην οικονομική και διαχειριστική διευθύντρια κ. Κωνσταντίνα Γεδεών για την άριστη συνεργασία και συμπαράσταση της.

Ευχαριστίες και από το Ε.Π.Κ.Κ

Το Ε.Π.Κ.Κ. ευχαριστεί τον Πρόεδρο του ΣΕΝΕΚ κ. Ανδρέα Γιόσρι για την άψογη συνεργασία καθώς και συγχαίρει έναν προς έναν, όλους τους νέους της παροικίας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Αρέσει σε %d bloggers: