Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Γεωργίας και Υδάτων της Ζιμπάμπουε, Βαγγέλη Χαριτάτο, ο οποίος, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του κ. Υφυπουργού κατά την συνάντησή τους στη Χαράρε τον περασμένο Νοέμβριο επισκέφθηκε την Ελλάδα.

Ο κ. Χαριτάτος είναι ο πρώτος Έλληνας δεύτερης γενιάς που αναλαμβάνει υπουργικό χαρτοφυλάκιο στη Ζιμπάμπουε.

Οι συζητήσεις των δύο υφυπουργών περιστράφησαν γύρω από θέματα που σχετίζονται με την εκεί πολύ δυναμική ελληνική παροικία, καθώς και τις δράσεις του Ελληνο-Ζιμπαμπουανού Εμπορικού και Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου.

Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ζιμπάμπουε για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων συζητήθηκαν και στο υπουργείο Γεωργίας με τον Υπουργό, Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο υφυπουργός Γεωργίας και Υδάτων της Ζιμπάμπουε σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι λόγω του μεγάλου αριθμού των προγραμματιζόμενων έργων υποδομών, γεωργίας, κτηνοτροφίας, υδάτων και τουρισμού, η χώρα του είναι πρόθυμη να υποδεχθεί ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς κατασκευής αυτοκινητόδρομων, μικρής και μεγάλης οδοποιίας, λιμένων, φραγμάτων, οικιστικών συγκροτημάτων κ.α.

Επισημάνθηκε επιπλέον το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι τομείς τυποποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, καθώς και της μεταβίβασης συναφούς τεχνογνωσίας από ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αρέσει σε %d bloggers: