Άλλη μία πρωτοπορία αναμένεται να προσδώσει σημασία στο γοργό κτίσιμο της νέας διοικητικής πρωτεύουσας της Αιγύπτου, καθώς ήδη άρχισε το κτίσιμο του υψηλότερου ουρανοξύστη της Αφρικής.

Ο «εικονικός πύργος» θα έχει ύψος 340 μέτρων και θα είναι έτοιμος μέσα σε ένα χρόνο, δήλωσε ο υπουργός Στέγασης της Αιγύπτου Άσεμ Αλ Γκαζάρ.

Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστούν είκοσι ακόμη ουρανοξύστες, μικρότεροι σε ύψος, μία συνολική επένδυση που θα φτάσει τα 3 δισ. δολάρια και την οποία έχει αναλάβει η κινεζική Κρατική Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία («China State Construction Engineering Corporation (CSCEC)»), μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στον κόσμο.

Οι αρμόδιες αρχές της Αιγύπτου εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση όλων των έργων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι επιθυμεί να πραγματοποιήσει τα επίσημα εγκαίνια της νέας διοικητικής πρωτεύουσας σε 17 μήνες από σήμερα, τον Ιούλιο του 2020.

Η νέα διοικητική πρωτεύουσα, θα βρίσκεται μεταξύ του Καΐρου και της περιοχής του Καναλιού του Σουέζ, όπου θα διαθέτει το δικό της διεθνές αεροδρόμιο και θα περιλαμβάνει 490 τετραγωνικά χιλιόμετρα διαθέσιμης γης για αστική ανάπτυξη, προβλέποντας την κατασκευή 21 κατοικημένων συνοικιών, που θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως και πέντε εκατομμύρια ανθρώπους.

Αρέσει σε %d bloggers: