Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, επισκέπτεται από εχθες Τρίτη 5 Μαρτίου, την Κένυα και την Αιθιοπία, επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στο Ναϊρόμπι και την Αντίς Αμπέμπα θα έχει επίσης επαφές σε πολιτικό επίπεδο, καθώς και συναντήσεις με τις ομογενειακές κοινότητες. Επίσης, στην Αντίς Αμπέμπα θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Αφρικανικής Ένωσης και με την εκεί επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Ελένη Κύρου.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε κατά την αναχώρησή του:

«Είναι μία εβδομάδα με έντονη δραστηριότητα για την εξωστρέφεια της εθνικής μας Οικονομίας, προς όφελος των επιχειρήσεών μας, που κερδίζουν συνεχώς την εκτίμηση της παγκόσμιας αγοράς, λόγω συνέπειας, ποιότητας, ανταγωνιστικών τιμών και καινοτόμων προϊόντων… Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, συμπροήδρευσε στο Πεκίνο της 13ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής με την Κίνα.

Στην ατζέντα και η επιτάχυνση των διαδικασιών απελευθέρωσης της κινεζικής αγοράς για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, όπως και η ναυτιλιακή και η επιστημονική συνεργασία των δύο χωρών.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστος Λαμπρίδης, όπως και στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σήμερα και αύριο νέα σημαντική σελίδα στην ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναμένεται να καταγράψει μεγάλη ελληνική επιχειρηματική αποστολή στο Κάιρο και την Οικονομική Ζώνη του Καναλιού του Σουέζ, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιαννακίδη και τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννη Μπράχο.

Τέλος, μετά το επιτυχημένο ταξίδι στο Βιετνάμ το περασμένο Δεκέμβριο, αυτό το τριήμερο, ελληνικές επιχειρήσεις από τον ΣΕΒ και τον ΕΒΕΑ, μαζί με εκπροσώπους του Enterprise Greece, θα πραγματοποιήσουν σε Κένυα και Αιθιοπία, την τρίτη αποστολή τους μέσα σε 15 μήνες στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Η επόμενη αποστολή τους θα είναι τον Απρίλιο στη Τυνησία, καθώς παρουσιάζουν μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον οι μεσογειακές χώρες της Αφρικής».

Αρέσει σε %d bloggers: